30. maaliskuuta 2006

Vogue knitting spring

Talvinumero tulla tupsahti reilu viikko sitten ja nyt heti perään onkin jo kevätnumeron aika. Ja kevään aika, hei säiden herra, täällä ON JO IHAN TARPEEKSI LUNTA!!!
Kevätnumero aiheutti tirskahduksia, siis oikeasti kuvitelkaa itsenne näihin:
Picture yourself in these:
:)






























Ja tämä pysyy ylhäällä....liimallako? Mallitytön busum ei ainakaan riitä tätä kannattelemaan.

And this propably stays up with glue?











Nämä luomukset pääsevät varmaan You Knit What-sivulle:
Stuff for You knit what:















Kivojakin malleja löytyi:
Few nice things:

29. maaliskuuta 2006

Miksi minulle käy näin? Why does this happen to me?

Vannon että hyvänä aikomuksenani oli virkata langanlopuista jotain hyödyllistä. Sen sijaan että saanut langat kulutettua pois, joudunkin hankkimaan lisää lankaa että saisin nämä valmiiksi. Mutta nou hätä, heitetäänpä pallo kanssaneulojille ja tiedustellaan löytyisikö teiltä jämälankojen joukosta


Kitten Mohairia (nro 6407 erä 5096)
alle puoli kerää riittää


I was going to use some waste yarns but guess what...the yarn run out...*sigh*











Samos lollipop, vihersinikeltainen
vajaa kerällinen riittäisi.


Same thing with this one.










Kolmesta jämälankaprojektista yksi on saatu kunnialla loppuun.


One of three waste yarn projects finished, hooray.














Ja eräänä päivänä maitopurkkikin oli minua vastaan.

And even the milk carton was against me.

EDIT:Samosta löytyikin jo, kitten uupuu vielä.

25. maaliskuuta 2006

Internet on lätäkkö

Pari viikkoa sitten törmäsin Stephanien blogissa otsikkoon Peukalo is a thumb. Lukaisin jutun ja selvisi että YarnHarlot oli hankkinut suomenkielisen lapaspakkauksen ja ihmetteli ohjeen kummallisia sanoja, nettisanakirjoista ei ole paljon neulomisessa iloa jos siellä ilmoitetaan kerroksen olevan floor. Suomensin kommenttilootaan muutamia sanoja ja kehotin kysymään lisää jos on ongelmia. Noin viidentoista minuutin päästä sain sähköpostia johon vastasin heti, taas pari minuuttia ja uusi viesti. Tuntui ihmeelliseltä antaa käännösapua toisella puolella maailmaa olevalle neulojalle, muutamien minuttien viiveellä.

On myös hauskaa jutella messengerissä ystävien kanssa, muutama sukulainen asuu kaukana poissa ja on mukava silloin tällöin jutella (Moi Jaana!)Mese on aivan loistava juttu:) Äitiäni aina ihmetyttää kun kerron pitäneeni yhteyttä amerikansukulaisiin tai jutelleeni tietokoneella siskontytön kanssa, hän kun on sukupolvea joka pitää yhteyttä kirjeitse. Soittaminen on kallista, internet kannattaa hyödyntää koko kuukausimaksun edestä. Itse maksan laskut, luen iltalehden, selaan niin paljon blogeja että muuta lukemista ei päivässä tarvitse, juttelen ystävien kanssa, kirjoitan palautekirjeet, ilmoitan sähkölukemat, käyn kirjeenvaihtoa, tilaan tavaroita, etsin tietoja, varaan kirjoja, uusin lainoja, myyn ja ostan, siis aivan kaikkea mahdollista. Netin avulla voit säästää puhelinlaskuissa ison summan vuodessa, puhumattakaan esim. huutonet-ostoksista, sieltä saa vaikka mitä ja paljon halvemmalla kuin kaupasta ostamalla.

Suorastaan närkästyin kun vakuutusyhtiöstä soitettiin ja tivattiin koska pääsen konttoriin käymään vakuutusturvan tarkastusta varten. Kerroin että pääsen ainoastaan iltaisin puoli kuuden jälkeen, minua ei kiinnosta raahatua iltamyöhällä 35 kilometrin päähän mokoman asian takia ja että puolen vuoden välein ei mielestäni tarvitse tarkastella vakuutuksiamme. Jos jotain asiaa ei voi hoitaa puhelimen tai netin kautta niin jätän väliin. Suorastaan unelmaista olisi saada työ jota voisi tehdä kotoa, ideoita kenelläkään?

Myös nettishoppailu on hauskaa ja usein ulkomaisten liikeiden toiminta on kotimaista nopeampaa, hyvässä lykyssä tilaan tänään jotain ja ylihuomenna se on postilaatikossa. Välillä toki törmätään kielimuuriin tai toimitukset kangertelevat, ja on ikävää huomata että saksankielisissä nettikaupoissa ei osata palvella asiakkaita englanniksi edes silloin kun nettikaupoilla on englanninkieliset sivut. Tai postikulut ovat tähtitieteelliset ja jostain muualta saat tuotteet puolet pienemmillä kuluilla.

Netissä toimii myös yrityksiä joista en uskaltaisi tilata mitään, joskus luottokortin numero pyydetään lähettämään sähköpostitse tai suojaamattamassa yhteydessä, joskus taas vaaditaan paypal-tilin avaamista. Tietääkseni minulle ei moista tiliä ole ja silti saan usein sähköpostia paypalin nimissä, huijareilta. Huijareita on runsaasti liikkeellä ja huijausviesteissä olevia linkkejä ei pidä mennä avaamaan. Huijausviestistä voi myös raportoida firmalle jonka nimissä viesti on lähetetty, usein yritysten sivuilla kerrotaan miten tunnistaa huijausviestin. Jos on epäilyksiä yrityksen luotettavuudesta, kannattaa kysellä netissä millaisia kokemuksia muilla on yrityksestä.

Jotkut kiertokirjeet ovat suunnattoman ärsyttäviä, tyyliin henkilö jonka osoite on nnnn@nnnn.com lähettää viruspostia, lähettäkää tämä varoitus kaikille jonka tunnette. Tälläisiä viestejä ei pidä mennä jatkamaan eteenpäin. Tai kerrotaan jostain sairaasta pikkutytöstä joka saa rahaa joka viestistä joka lähetetään eteenpäin, usein viestiin etsitään vielä jonkun oikean henkilön nimi ja yhteystiedot ja kiertokirje leviää kuin saaste ympäri sähköposteja. Nämä eivät ole oikeita avunpyyntöjä ja niitä on turha jatkaa.Googlettamalla saat lisätietoa tälläisistä viesteistä, usein pienellä etsimisellä asia paljastuu huijaukseksi. Myös f-securen sivuilta löytyvät tavallisimmat huijausviestit.

Jotkut meemit ovat myös ärsyttäviä ja liitinkin tuohon sivupalkkiin mainion meemi yök! nappulan. Jos joku meemi on kiva niin saatan sen napata sivuilleni, mutta ei kiitos kiertokirjeille tästä lähtien. Hauskat sähköpostit ovat sitten asia erikseen...

PS: Ilmaisia kännyköitä ei jaeta vaikka postittaisitte sellaisia lupaavia viestejä sadoille, uskokaa pois. Epäilkää niin ette pety.

This long post is all about how wonderful thing internet is, and lots of examples of getting all out of it. For example, I was able to help Yarn Harlot with her finnish knitting pattern, when I just happened to stop at her blog.

23. maaliskuuta 2006

Vaaleanpunaista / Pink

Ystävä viestitteli saaneensa tyttövauvan. Mitä tekee neuloja kuullessaan moista? Tarttuu lankaan ja neuloo kiireesti pikkupikkusukat uudelle tulokkaalle. Sukkien jälkeen vaaleanpunainen jäi päälle, aloitin äitienpäivälahja Kevät-huivin sekä opettelin tekemään Salomonin solmuja ja haarukkapitsiä.



My friend send me a message, they got a baby girl. What does a knitter do when she hears something like that? Knits tiny little socks, rightaway. And that pink just kept coming, I started Kevät-scarf for my mom, learned to do salomon´s knots and hairpinlace.

Yksi samoskerä muuntautu kevät-biboksi tyttärelleni.

One skein wanted to be a bibo for DD.

Last entry is about fund-raising for finnish kids.








Haaste: Tue suomalaisten lasten hyväksi tehtävää tärkeää vapaaehtoistyötä lahjoittamalla rahaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton tilille ja/tai lisäämällä blogiisi linkki Miljoona Lapselle -sivulle (http://www.miljoonalapselle.net). Mannerheimin Lastensuojeluliitto ei ole tämän haasteen takana, vaan haaste on yksityishenkilöiden liikkeelle laittama.


Ohje: Kun saat tämän haasteen, tee siitä merkintä blogiisi. Kerro samalla, päätitkö tehdä lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Jos oma tilisi sattuu olemaan miinuksella, lisää kuitenkin blogisi linkkivalikoimaan linkki Miljoona Lapselle -sivulle. Se ei maksa mitään. Miljoona Lapselle -sivulla julkaistaan linkki blogiisi, kun olet ilmoittanut sivun ylläpitäjille mahdollisesta vähintään 10 euron lahjoituksestasi (ohjeet sivulla). Valitse sopiva määrä tuntemiasi/tuntemattomia ihmisiä ja haasta heidät toimimaan samoin. Linkitä haastamasi ihmiset merkintäsi loppuun ja käy ilmoittamassa heidän viimeisimmän blogimerkintänsä kommenttilaatikkoon tästä haasteesta. Heidän tulee myös kopioida tämä haaste ja ohje omaan merkintäänsä."

Katsotaan sitä rahalahjoitusta vähän myöhemmin, tili lienee punaisella juuri nyt...

18. maaliskuuta 2006

Mikä on ? / What is it?

Mikä on kun ei tehot riitä, mikä on kun ei onnistu? Läppäri ei jaksa pyörittää Civilization IV:ta kunnolla, kone on niin hidas että ehdin neuloa sukat odotellessani kierroksen vaihtumista, toinen parikin on jo aloitettu. Että tälleen.

My laptop is so slow and lazy that it tooks minutes to play one round in Civilization IV, I used that waiting time to something useful and knitted socks. Next pair is coming...

14. maaliskuuta 2006

Soleil

Soleil, ohje Knittystä.
Lanka: Schachenmayr Micro, 150 g.

Onneksi pitsikuvio sentään suostui venymään hieman, tämä näytti ennen silitystä (huom. lankaa ei saa silittää, oikeasti) lähinnä napapaidalta. Kuvan otti tyttäreni joka täyttää lauantaina viisi vuotta. Siis viisi! OMG! Aion silti kertoa olevani 26-vuotias jos joku kysyy.

Ja sivumennen sanoen, noille makkaroille on ajateltu tehdä jotain tässä kevään kuluessa.


My daughter who´s going to turn five! at saturday took this photo of my Soleil.
Yarns is Schachenmayr Micro, 150 g was enough for this top.

And yes, I am going to do something to that fat on my waist in this spring. We´ll see.

13. maaliskuuta 2006

Luvassa lämpenevää / Weather is warming



Vieläkö on liian myöhäistä käyttää lapasia? Joka tapauksessa nämä ihanuudet ovat valmiina ja ah, niin yhteensopivat pääkallohameeni kanssa. Viimeistään ensi syksynä täydennän asuni yhteensopivalla pipolla ja kansa saa taas kyylätä.


I hope it´s not too late to use these lovely mittens. At least next fall I´ll complete my outfit with matching hat, all patterns from Hello Yarn. Just what my favourite skirt needed. And the people will have something to stare at.

11. maaliskuuta 2006

Pulloharjahäntä / Brushtail

Mäyräkoira ja KisuMau eivät tule keskenään toimeen. Mäyriksen mielestä kissat ovat jotain karvaisia pikkupetoja joilta pitää saada nirri pois ja KisuMau kiipeää suosiolla koiraa pakoon, vaikka sitten sinne verhotangon päälle. Mau!
Lisää kuvia Noidutussa puutarhassa.

Our cat and dog are like, well, cats and dogs. KisuMau thinks that it´s better climb up on the curtain rod than to get eaten. Look that tail! Meow! More pics at my witched garden.




Neuloin Kevään. Kolme kerää ruskeaa Silkegarnia, aikaa meni noin 8 tuntia.

On ollut ilahduttavaa huomata kuinka moni muukin on neulonut tämän huivin, lämmin ajatus teille kaikille! Ja tosiaankin, tämän huivin voi neuloa paksummastakin langasta, tuo silkegarnkin on noin 7veljeksen paksuista. Itse ajattelin seuraavaksi kokeilla huivia Butterflystä äidilleni. Äitienpäivänä on sitten kiva lahjoittaa itsesuunnittelema ja neuloma huivi:)



I knitted Kevät-scarf, three skeins of yarn and ca. 8 hours. I designed this last spring and I´m so happy to see how many people have knitted it. Warm thought for you all! You can knit this triangular scarf from any yarn you want, this silkegarn-yarn what I used is almost aran weight. I added english explanations to the end of pattern, in case someone is interested of that scarf.

8. maaliskuuta 2006

Syntiä / Sin

Koska naiset ovat kautta aikain olleet (peri)syntisiä niin ajattelin avautua asiasta näin naistenpäivän kunniaksi.Tämän maan sivistyssilauksen alla vaanii kirkon iskostama syyllisyys ja jostain näkökulmasta katsottuna kaikki on syntiä vaikka perisynnit eivät kuulukaan ev.lut maailmaan. Syntinen asia herättää usein kateutta tai häpeää.

Jätetään mainitsematta ne itsestäänselvät synnit eli murhaamiset, varastamiset ym.

Lihavuus =syntiä
Laihuus =syntiä, synnyttää kateutta
Menestyminen=syntiä, synnyttää kateutta
Epäonnistuminen=syntiä mutta saa sympatiaa
Kauneus = syntiä, synnyttää kateutta
Ylpeys=syntiä
Nauraminen - täysin sopimatonta, varsinkin julkisella paikalla kovaan ääneen = syntiä
Valehteleminen = syntiä mutta valitettavan yleistä
Ostaminen= kaikki paitsi perusruuan ostaminen on syntiä ja turhuutta
Huomiota herättävät vaatteet ja ulkonäkö = hyi hyi, supersyntiä
Tatuoinnit=syntiä
Ehkäisy=syntiä (kondomien ym. ostaminen nolottaa melkein jokaista)
Liika tavaran hamstraaminen=syntiä
Tuhlaaminen=syntiä
Shoppailu=syntiä
Omistaminen= syntiä jos omistaa enemmän kuin muut
Ei-hetero suhteet=hirmuinen synti
Askartelu, näpertely= herättää ainakin paheksuntaa jos aikuinen ihminen tuhlaa aikaansa johonkin "turhaan"
Laiskottelu=syntiä, nykypäivänä tulee olla tehokas
Seksi(varsinkin siitä nauttiminen)=syntiä
Alkoholi, tupakka= syntiä ja paheksuttavaa

Ja tähän listaan voi lisätä vaikka mitä.


Jos sinua hävettää ostaa kaupasta mäyräkoira ja tupakka-aski, jos tunnet että sinua katsotaan halveksien, et ole ainoa. Jossain selkäytimessäsi on tieto että olet tekemässä jotain häpeällistä ja syntistä, rotumuistisi toimii siellä alitajunnassa.

Kaikki se mitä et halua kertoa äidille, kaikki se mitä et halua muiden näkevän sinun tekevän, kaikki se mistä et halua muiden tietävän, kaikki salaisuutesi, ne ovat sitä. SYNTIÄ.

Miten olla synnitön?

Älä erotu massasta, älä tee mitään normaalista poikkeavaa. Älä yritä liikoja, ole nöyrä, syö terveellisesti, pidä itsesi kunnossa, muuta rivitaloon, hanki koira, farmariauto ja 2,4 lasta sekä sopiva mies joka käy töissä 8-17, tuo tilipussin kotiin eikä ryyppää eikä tupakoi. Käytte silloin tällöin etelänmatkalla, pidätte tupperwarekutsuja ja juhlitte komeasti aina pyöreitä kymmenlukuja täytettyänne. Vanhana mietitte mitä elämänne aikana tapahtui mutta ette muista mitään erityistä matkanne varrelta. Kuolette ja parinkymmenen vuoden päästä unohdutte. Mutta elittehän sentään synnittömän elämän.

Ja PYH. Tehkää syntiä ja eläkää, olkaa onnellisia, tehkää jotain mitä muistatte vanhanakin. Menkää laskuvarjohyppykurssille, vuodeksi Etelä-Ranskaan töihin,tutustukaa uusiin ihmisiin, antakaa elämän kuljettaa...

nimim.Vain yksi elämä

PS:Enkä mitenkään tässä nyt halunnut loukata niitä jotka asuvat rivitalossa 2,4 lapsensa, synnittömän miehen ja farmariauton kera, se on vain stereotypia. Mitä jos alkaisitte harrastaa vaikka basehyppäämistä?

You can consider almost everything as sin nowadays. If you´re beautiful, thin, fat, proud, conspicuous striking, succesfull, not succesfull, not hetero,etc. you´re a sinner. If you like shopping, shop a lot, own too much,smoke or drink, if youre lazy, if you laugh or lie you´re a sinner. If you really live your life, enjoy sex, buy a new car,take a tattoo or a piercing you must really be bad.

You can live your life sinless and get old wondering what you did with your whole life and you would not remember a thing. You realise that nobody would remember you when you´re gone. Wouldn´t that be sad?
So, why don´t you live a bit? Do something unforgettable, let the life lead you, take a change, get to know new people, start a new hobby, really live your life! Something, so that when you´re old you don´t have to regret your not-lived life.

6. maaliskuuta 2006

Höpönlöpön / Nonsense

Kannattaa suhtautua televisio-ohjelmiin varauksella, miettiä tarkkaan ennenkuin toteuttaa suoraan jotain televisiosta oppimaansa. Poimin sunnuntain ohjelmatarjonnasta pari esimerkkiä:

Strömsö: Koristellaan t-paita villalankakirjonnalla, joo, ihan hieno idea. Olisi vielä hienompi jos muistaisitte varoittaa että t-paidan kirjailu huopuu jollei sitä pese jatkossa villalle sopivalla tavalla. Ohjelman tekijät eivät voi olettaa että jokaikinen ihminen pitää asiaa itsestäänselvyytenä.

Ohjelman nettisivun alaosasta löytynyt huomautus
# T-tröjan måste tvättas ytterst försiktigt enligt garnets rekommendationer.
ei siinä vaiheessa ilahduta kun vaivalla kirjottu t-paita on jo pilalla.

Ja Tilassa esiteltiin kuinka kuluneen tuolin pinta saadaan uudenveroiseksi Liberon kiillotusöljyllä. Tuli hieno pinta mutta mitä jos joku haluaa joskus myöhemmin tehdä kunnollisen pintakäsittelyn, hioa tuolin puupuhtaaksi, petsata ja lakata eli tehdä kunnollisen kunnostuksen. Eikö puuhun imeytynyt öljykerros ole silloin aivan helvetin hankala poistaa? Vastustan moisia pintaliitoehostuksia jotka pilaavat aivan kunnollisen huonekalun, wieniläistuoli olisi ansainnut kunnon korjauksen eikä tuollaista sutaisua.

Tarvitseeko kaikki opettaa kantapään kautta?


Kärjestä alkaen neulotut sukat, kerästä Regiaa sai puoleen pohkeeseen ulottuvat sukat.

From toe up knitted socks.












Amelien lentäjämyssy ja tilkkuja, isompi huovutetaan patalapuksi ja pienempi menee Vaakan keräykseen.

Amelie Earhart Aviator Cap
and some rags.




















It amazes me how tv-programs represent fine ideas but they don´t say some important things. I have two examples: they decorated a t-shirt with wool emproidery but they didn´t say that you should wash the shirt by hands after that. They really suppose that everyone nows that wool would felt in washingmashine and the hard work would be ruined. That little detail was only found in that programs website and only in swedish and it would not help anyone who just watched that program.

In another program they showed how to polish worn-out chair with oil. That oil gets under the lacquer coating and it´s really hard to get rid of oil when you want to grind, stain and lacquer that chair like it should be restored. That kind of senseless "lets polish it quickly before auntie Claire comes" would eventually ruin that antique chair. And they didn´t say that you could not varnish the chair after oiling.

Kymenlaakson neuletapaaminen Korian Abc:lla klo 17.30 tänään maanantaina.

2. maaliskuuta 2006

Mitään en oo neulonut / Haven´t knitted a thing

Tammikuu:
-pitkät raitasukat, kirjoneulesukat lapsille,miehen raitasukat,Martin sukat,siksaksukat
-Aino-pitsineule
-virkatut tupsupipot,bibo
-Flower basket shawl
-kaulahuivi pitkin silmukoin,Tallinn
-kynsikkäät,ratsastuslapaset

Helmikuu:
-Reveal,Pinkki lehtineule
-niskanlämmitin
-virkattu hippipipo
-vauvan sukat ja slipoveri
-Clapotis,mustat alpakkasukat

Pyöräytin Kirsin laskurissa luvun sata ja sain pienen yllärin eilen postissa; virkatun huivin johon tytär ihastui kovasti (huomaa muikea ilme).

January:
-six pairs of socks
-lacy sweater from Aino-yarn
-crocheted bonbom-caps, Bibo
-Flower Basket Shawl
-scarf for DD and Tallinn-scarf
-fingerless mittens and ridingmittens

February:
-Reveal, pink leaf sweater
-neckwarmer
-hippie-like hat
-socks and vest for baby-Sisu
-Clapotis and socks from alpaca
I happened to pay a visit in Kirsi´s site when the counter showed 100 and I got a gift, little crocheted scarf. My DD loves it as you can see from the pic.

P.S. Sandra, thanks, if you really think that my stubborn son would be ideal for your daughter, be my guest :) Two stubborn would not be a good pair as you can imagine:)

1. maaliskuuta 2006

Nyt se skräppääkin / More new hobbies

Se lainasi kirjastosta korukirjoja ja korttiaskartelukirjoja. Se kaivoi kaikki vanhat leikkeet sun muut sälät esille ja ryhtyi askartelemaan. Kohta me 45 kiloa lankaa jäämme pyörimään keskenämme eikä meitä muista enää kukaan, julmat koit vain nakertelevat meitä aikansa kuluksi. Sanokaa sille että meitä pitää muistaa neuloa!

Kissalla on taas juoksu ja pojalla taas uhmaikä, voitte uskoa että meteliä riittää. Sain yhden tarveneulomuksen valmiiksi, lankana Hjertegarnin sukkalanka joka ei tuntunut kovin kutittavalta. Poika valitsi langan itse mutta ikävä kyllä en saanut koko 50 grammaa käytettyä, ärsyttävää kun jää niitä pieniä nyttyjä. Lähettäkää neuleinspiraatioaaltoja tännepäin, niitä tarvittaisiin nyt. Kukaties ahkeroisin kaikki UFOt pois...

I could need some knitting inspiration waves right now, maybe I would make my UFOs finished then. My yarns are really worried when I just borrow books of cards and jewellery and they fear that I have forgot them. Only moths are interested of yarns now... I have made only this little neckwarmer for my devilson, he´s now suffering some kind of stubborness and I could not even take a decent pic of him.


















Tulostinpa itelleni diplomin keittiön seinälle, joko teillä on omat?

Did you get your diplomas yet? My diploma is on the kitchen wall:)