8. maaliskuuta 2006

Syntiä / Sin

Koska naiset ovat kautta aikain olleet (peri)syntisiä niin ajattelin avautua asiasta näin naistenpäivän kunniaksi.Tämän maan sivistyssilauksen alla vaanii kirkon iskostama syyllisyys ja jostain näkökulmasta katsottuna kaikki on syntiä vaikka perisynnit eivät kuulukaan ev.lut maailmaan. Syntinen asia herättää usein kateutta tai häpeää.

Jätetään mainitsematta ne itsestäänselvät synnit eli murhaamiset, varastamiset ym.

Lihavuus =syntiä
Laihuus =syntiä, synnyttää kateutta
Menestyminen=syntiä, synnyttää kateutta
Epäonnistuminen=syntiä mutta saa sympatiaa
Kauneus = syntiä, synnyttää kateutta
Ylpeys=syntiä
Nauraminen - täysin sopimatonta, varsinkin julkisella paikalla kovaan ääneen = syntiä
Valehteleminen = syntiä mutta valitettavan yleistä
Ostaminen= kaikki paitsi perusruuan ostaminen on syntiä ja turhuutta
Huomiota herättävät vaatteet ja ulkonäkö = hyi hyi, supersyntiä
Tatuoinnit=syntiä
Ehkäisy=syntiä (kondomien ym. ostaminen nolottaa melkein jokaista)
Liika tavaran hamstraaminen=syntiä
Tuhlaaminen=syntiä
Shoppailu=syntiä
Omistaminen= syntiä jos omistaa enemmän kuin muut
Ei-hetero suhteet=hirmuinen synti
Askartelu, näpertely= herättää ainakin paheksuntaa jos aikuinen ihminen tuhlaa aikaansa johonkin "turhaan"
Laiskottelu=syntiä, nykypäivänä tulee olla tehokas
Seksi(varsinkin siitä nauttiminen)=syntiä
Alkoholi, tupakka= syntiä ja paheksuttavaa

Ja tähän listaan voi lisätä vaikka mitä.


Jos sinua hävettää ostaa kaupasta mäyräkoira ja tupakka-aski, jos tunnet että sinua katsotaan halveksien, et ole ainoa. Jossain selkäytimessäsi on tieto että olet tekemässä jotain häpeällistä ja syntistä, rotumuistisi toimii siellä alitajunnassa.

Kaikki se mitä et halua kertoa äidille, kaikki se mitä et halua muiden näkevän sinun tekevän, kaikki se mistä et halua muiden tietävän, kaikki salaisuutesi, ne ovat sitä. SYNTIÄ.

Miten olla synnitön?

Älä erotu massasta, älä tee mitään normaalista poikkeavaa. Älä yritä liikoja, ole nöyrä, syö terveellisesti, pidä itsesi kunnossa, muuta rivitaloon, hanki koira, farmariauto ja 2,4 lasta sekä sopiva mies joka käy töissä 8-17, tuo tilipussin kotiin eikä ryyppää eikä tupakoi. Käytte silloin tällöin etelänmatkalla, pidätte tupperwarekutsuja ja juhlitte komeasti aina pyöreitä kymmenlukuja täytettyänne. Vanhana mietitte mitä elämänne aikana tapahtui mutta ette muista mitään erityistä matkanne varrelta. Kuolette ja parinkymmenen vuoden päästä unohdutte. Mutta elittehän sentään synnittömän elämän.

Ja PYH. Tehkää syntiä ja eläkää, olkaa onnellisia, tehkää jotain mitä muistatte vanhanakin. Menkää laskuvarjohyppykurssille, vuodeksi Etelä-Ranskaan töihin,tutustukaa uusiin ihmisiin, antakaa elämän kuljettaa...

nimim.Vain yksi elämä

PS:Enkä mitenkään tässä nyt halunnut loukata niitä jotka asuvat rivitalossa 2,4 lapsensa, synnittömän miehen ja farmariauton kera, se on vain stereotypia. Mitä jos alkaisitte harrastaa vaikka basehyppäämistä?

You can consider almost everything as sin nowadays. If you´re beautiful, thin, fat, proud, conspicuous striking, succesfull, not succesfull, not hetero,etc. you´re a sinner. If you like shopping, shop a lot, own too much,smoke or drink, if youre lazy, if you laugh or lie you´re a sinner. If you really live your life, enjoy sex, buy a new car,take a tattoo or a piercing you must really be bad.

You can live your life sinless and get old wondering what you did with your whole life and you would not remember a thing. You realise that nobody would remember you when you´re gone. Wouldn´t that be sad?
So, why don´t you live a bit? Do something unforgettable, let the life lead you, take a change, get to know new people, start a new hobby, really live your life! Something, so that when you´re old you don´t have to regret your not-lived life.

6 kommenttia:

Meri kirjoitti...

Agreed ! Kun kattoo (jopa) 41-v elämäänsä taaksepäin, muistuu vain ne jutut, jotka tuli tehtyä vähemmällä harkinnalla, suurella riemulla ja taatusti synti mielessä ;-D. Nyt on kait enemmän järkeä päässä, mutta esmes 30-v työkaveri pitää mua "superextremenä", kiitos mm. aikuisopiskeluiden. Enkä muuten piä pahana, empä ainakaan ehdi vanheta niin nopeaan...
nimim. vähemmän sosiaalistumista enemmän hupia

AnneV kirjoitti...

Huihai. Mitä sitä suotta syyllistymään ja synnintuskaa tuntemaan - täysillä vaan eteenpäin! Sitäkään mä en oikein ymmärrä, että mulla on muutama kaveri Suomessa, joiden kanssa jutellessa on yllätten tullut esille joitakin juttuja joita ne haluais kokeilla mutta eivät kehtaa... tyyliin 'mitä ne ihmisetkin sanois'. Aika pelottavaa, jos jo alle nelikymppisenä pitää pelätä aiheuttavansa pahennusta joissain piireissä.

Sanni kirjoitti...

Moi pitkästä aikaa. Joidenkin mielestä bloggaaminen on syntiä. Musta tuntuu, että olen tehnyt syntiä jos en ehdi päivittämään tai liikkumaan neulenettiyhteisössä tarpeeksi. Menen tekemään nyt syntiä ja kattomaan ameriikkalaisten tekemää hömppäsarjaa kolme jaksoa putkeen, enkä neulo (mikä synti!)
Missähän taas tein syntiä kun mun sidebar putosi johonkin alas?

Sandra kirjoitti...

Well, well, well, just in right time! You wouldn't believe how I look in other's eyes! People around me reproach me for having kids in kindergarten and I am at home (attic)! They reproach I enjoy knitting! They reproach I don't mind their reproaching!...

lissu kirjoitti...

Kai muakin joku vois pitää aivan äimän käkenä kun mulla on ollu otsaa mennä naimisiin itseäni yli 10 v nuoremman ihanan miehen kanssa! Mutta elämä on lyhyt,jokaisella on oikeus nauttia elämästä, kun tekee sen vahingoittamatta muita...Take care!

Ziina kirjoitti...

Hyvää jatkoa kaikille syntisille ja synnittömille, aurinko paistaa kaikille.