11. maaliskuuta 2007

Kevättäkö jo? / Spring, already?

Mme Ziinan sääennustus tälle keväälle: Tänä vuonna tulee aikainen kevät, maalis-huhtikuussa on lämmintä ja lumet sulavat vauhdilla. Joitakin lyhyitä kylmän sään jaksoja tulee mutta pääpiirteittäin kevät alkaa jo nyt. Toukokuulle ennustetaan erittäin kylmää ajanjaksoa jolloin saattaa sataa reippaastikin lunta ja on vuodenaikaan nähden erittäin kylmää, tämä ei kuitenkaan kestä kauaa. Muistakaa siis suojata kevätistutukset huolella. Joka tapauksessa on aika siirtyä ohuempien neuleiden pariin ja unohtaa paksut villapuserot ja pipot, niiden aika on taas ensi syksynä. Ennustaja ei ota vastuuta lukijoiden mahdollisesta kylmettymisestä, kuitenkin ennustus on yhtä luotettava kuin sammakkomiehen vastaava.

Tässä lepää Shetland triangle, materiaalinaan Wetterhoffin Sofia jota kului 136 g, huivin koko on n. 180 cm x 80 cm. Puikot 5mm addit. Alakuvassa näkyy kammottava virhe, jostain syystä huiviin ilmestyi ylimääräisiä silmukoita, kuka tunnustaa kadottaneensa kaksi?


Ja tässä näemme Rinsessa-kämmekkäät omin sovelluksin sekä ihan ohjeen mukaisen Odessa-pipon. Lankana Vuorelman Veto joka tuntuu miellyttävän pehmeältä ja värikarttakin on monipuolinen. Lankaa meni kämmekkäisiin 49 g ja pipoon 44 g. Valmiina on myös miesten sukkapari vihreästä "moni"raidasta mutta voitte kuvitella ne ihan itse, höystettynä sopivan karvaisella jalkaparilla.
Ja Urho tässä haluaa kertoa että:"Olen söpö ja tiedät sen"

I forecast early spring to Finland this year so there´s no reason to knit thick sweaters or hats this spring. I have finished some things, at first there´s Shetland triangle from silkwool, it very soft and light, doesn´t itch a bit. And it´s black, my favourite colour.

Then I made some gifts for my SIL, Odessa hat from Magknits and Rinsessa (princess) wristlets from finnish knitmagazine Ulla. The yarn is Vuorelma Veto, quite soft finnish yarn which has over thirty colours.

Urho says: "I´m cute and you know it"

10 kommenttia:

AnneM kirjoitti...

No niih, tulihan se kuva sieltä :)

Satu U kirjoitti...

Ihanalta näyttää huivi!! Niin ja sanomattakin on selvää että HÄN on ihana!!!
Minulla on aina välillä hukassa pari silmukkaa tehdessäni Flower Basket Shawlia (joku aina unohtaa välillä langankierron), sinnekö ne aina livistävät?

Teija kirjoitti...

Me tiedämme sen, Urho! :) Anteeksi, mutta en kyllä erota virhettä huivissa äkkiseltään. Ennustuksesi kelpaa minulle oikein hyvin!

catarina kirjoitti...

Tykkään näistä selkeistä huivimalleista, hyvin kaunishan tämä on, kevyt, herkkä.

Lappis kirjoitti...

Äh, mä luovutan.
En ikinä millään löydä virheitä näistä tällaisista, neulojan itsensä mielestä iso virhe, mutta kukaan muu ei nää. Ei sillä, itse teen samaa joskus.

Kristiina S. kirjoitti...

Hih, löysin sen. Nää kuva-arvoitukset on kivoja aivovoimistelua ja silmänäppäryyttä.
Ei toi mikään paha tai iso virhe ole, unohda se.
Ja Urho ON söpö ja lutunen.

annaiita kirjoitti...

Kammottava virhe??? En minä vaan löydä, vaikka yritin oikein tosissaan etsiä.

Kaunis tuo huivi.

Pikku- Kettu kirjoitti...

Kyllä tuota sai tiirata muutaman minuutin ennenkuin löytyi virhe. Eli ei huolta. :)

Ja Urho senkuin porskuttaa. Onkos siitä tullut jollain konstilla vielä söpömpi kuin ennen (vai kummitteleeko taustalla joka keväinen pentukuume)? :)

Piikkari kirjoitti...

Oooooh! URHO!! Hän on suloinen!!

Terv. Tosifani

Mulla on Ene Sofiasta, mahtava lanka. Sopii hyvin Shetland Triangleenkin näköjään :-)

Sia kirjoitti...

Ihana huivi! Pitäisköhän itsekin suunnata kirjastoon tonkimaan josko löytäisin tuon mallin jostain :) Se on kyllä kaunis!