20. maaliskuuta 2007

Mustasilkkisukkaisuutta /Silky black socks

Huomasin jokin aika sitten ettei minulla ole mustia villasukkia! Suomalaisethan ottavat juhlissa kengät pois ja muuten mustan ulkomuodon kanssa eivät vihreäraidalliset tai pinkkikirjavat villasukat oikein matsaa--->puikoilta löytyvät nyt embossed leaves socks. Lankana wetterhoffin sivilla ja puikot 2mm, pienemmätkin olisivat ihan jees koska nuo vaikuttavat hieman löysiltä.
"Nää on siis kauheén baggyt, mun jalka näyttää ihan himo isolta..."


Paransin puikkovalikoimaani ja minulta löytyvät nyt 1,25mm ja 1,5 mm puikot. Noita pieniä kokoja kannattaa metsästää vanhojen käsityöliikkeiden vanhoista varastoista, löysin täkäläisestä kaupasta 1,5 mm sukkapuikkoja hintaan euron paketti. Vanhoilla kaupoilla saattaa olla myös erityisen pitkiä pyöröpuikkoja jemmassa, puhumattakaan erikoisista vanhoista napeista. Ikivanhoihin lankoihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella, langat saattavat olla hapertuneita tai täynnä ötököitä ja niitähän kukaan ei halua varastoihinsa!

Eilen ehdin pitkästä aikaa Lahteen neuletapaamiseen, saaliina Vuorelman mustaa Vetoa, 1,25 mm sukkapuikot ja punalilavaaleanpuna-raidallinen step huuteli Annen selän takaa haluavansa meille.Kiitos muillekin neulojille seurasta!

Viikonloppuna vietimme tyttären kuusi!!!!vuotispäiviä. Miten tuo onkin nyt jo noin iso?OMG!
Viralliset kuusivuotiskuvat

Puikoilla myös kevätpipo never-ending bambinosta ja edelleenkin se tyttären neuletakki odottaisi niitä hihoja. Ei muuta, nyt ei oikein neulotuta. Tein tässä välillä vastasyntyneelle tytölle tuplatumput ja villasukat mutta unohdinpa sen kuvan niistä.

Viikonloppuna olisi korukivimessut Lahdessa, voisi käydä siellä ja yrittää löytää sinne Plantageniin samalla. Karttahaku kun ei ko. kaupan osoitetta näytä, jossain Renkomäessä se kuitenkin olisi.

I discovered that I have no black socks at all, we finns take always shoes off when we go to someones home and especially at parties it look silly to wear colourful socks that do not match with clothing. So, there are embossed leaves socks on my needles and I bought some thicker black sockyarn for another pair. I managed to get thinner needles, now I have 1,5 mm and 1,25 mm needles just in case. See, those black socks are knitted on 2mm needles and they´re so loose.

We celebrated our daughters sixth birthday on sunday. I can´t figure out she´s so big girl now. OMG! I feel so old...Don´t even feel like knitting anymore...

P.S. Uusi novita oli sekä runnottu hajalle, kauhean hajuinen ja täynnä melko laatikkomaisia ja jäykkiä malleja. Lehti saakin hävetä pari viikkoa ulkoeteisessä, katson sitten ovatko mallit yhtään paremman näköisiä. Haju ainakin paranee...

4 kommenttia:

antitäti kirjoitti...

Kauniit sukat on tulossa! Hyvä tietää tuo koko-asia, sillä omillekin puikoille nuo jossain vaiheessa päätyvät. Tällä hetkellä taistelen näiden http://www.pepperknit.com/patterns/zokni.html kanssa.

Onnea 6-vuotiaalle äitiydelle - ja tyttärelle kanssa!

tuitu kirjoitti...

WV sana on tänään veksti!
Koskahan mä kerkeisin tapaamiseen... Eiks se Plantagen ole siinä motarin varressa kun ajetaan Helssingin suuntaan? :)

sandra kirjoitti...

Happy b-day to little, I mean big girl!
BTW, somehow I really don't like taking my shoes whereever I go, unles there is snow out! For the same reason I am freaking when someone takes off it shoes when comes to my attic!
BTW II, right now I am in socks knitting!!!

.k kirjoitti...

Just kiroilin tuon ko. kirjan sukkamallien kanssa -- kaikki tehty tosi isoin silmukkamäärin. Ei viittis siihen 2mm siirtyä, menee vuosi sukissa :/