29. tammikuuta 2008

Lyödään vetoa

lyödään vetoa että nämä sukat menevät konepesussa pilalle parissa kerrassa. Luulin Vuorelman Vetoa hyväksi langaksi mutta ensimmäisessä pesussa tapahtui jo hieman huopumista. Jos lanka on konepestävä niin mielestäni se ei tarkoita villapesuohjelmaa. Mallina ihana Kerttu-sukka.

I used Vuorelma Veto-yarn for these Kerttu-socks and guess what? The yarn felted a bit on washing mashine and the yarn facture's pages tell that this is mashine washable yarn. Murrr. I bet these are ruined after couple of months.

4 kommenttia:

.k kirjoitti...

Miulla ne huopaanu alussa ihan käytöstä - vähän. Sen jälkeen ovat olleet ihan sievästi eivätkä ole nyppyyntyneetkään.
Omani ovat harmaat, voisko värilä olla väliä?

Tanja kirjoitti...

Minulla on Vuorelman Vedosta käyttö- ja pesukokemusta pidemmältä ajalta enkä ole huomannut, että lanka huovuttuisi 40 asteen konepesussa. Lanka on aika pehmeää ja käytössä pinta "nuhjaantuu" alkuun aika paljon. Tästä syystä minusta kyseinen lanka on parhaimmillaan esimerkiksi pipoissa ja puseroissa eikä niinkään sukkalankana.

Sandra kirjoitti...

well, I have the same problem - my favourite socks felted a bit - just enough for me to worry will it break while I am putting them on! From now on - I am giving all of my handknitted socks - handwashes!

Ziina kirjoitti...

värillä on paljonkin väliä, seiskaveikassa varsinkin. olisi ollut kiva jos veto olisi pelittänyt paremmin sukissa mutta se tosiaan on pehmeämpää lankaa ja on varmasti parempi pipoissa tai muissa vähemmän kulutusalttiissa neuleissa.
sandra: I´m too lazy to handwashing, there are always a mountain of laundry waiting for washing and I just throw all socks to mashine. If they felt, I won´t do any more socks of that yarn.