9. helmikuuta 2006

Vaikeuksien kautta voittoon / Finished at last

Niskanlämmitin; lankana Teddy, langanmenekki n. puolitoista kerää


Iltaisin istun sohvalla ikkunan vieressä ja ikkunasta hohkaa kylmää harteilleni. Tarvetta oli siis täsmälämmittimelle jonka teko ei ollutkaan ihan niin helppoa. Kauluri on neulottu ylhäältä alas joten mallikuviokin piti neuloa ylhäältä alas ja oli melkoinen homma miettiä mitkä kavennukset muutetaan levennyksiksi ja toisinpäin, oikeata aivojumppaa. Noin neljännellä neulomiskerralla kuviosta tuli sellainen kuin se käännettynä eniten vastaa mallikuviota joten vaikeuksien kautta voittoon.

Mystery shawl ykkösen tekijät, käänsittekö mallikuvion toisinpäin edetessänne keskeltä reunaan vai neuloitteko kaavion mukaan sellaisenaan?

After fourth time I managed to get this pattern look quite like original pattern, I had to switch the pattern upside down and it wasn´t so easy at all. But now my neck is warm and comfy when I´m knitting by the window on my sofa. I´m saving you for those horrible pics of me wearing that and my double chin is showing.

PS:säästän teidät kauheilta itsekuvatuilta kaksoisleukakuvilta joissa kauluri on päälläni.

8 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

hieno :D

Mä teen mystery ykköstä just niin kuin taulukossa lukee. Pariin otteeseen mietin, että kuuluisikose kääntää, mutta näyttää hyvältä noin, ja minä kun en tuosta pitsin neulonnasta tajua, niin teen sitten näin...

Niina kirjoitti...

Mä neuloin ihan niinkuin taulukossa lukee, myöskin (niin oli tarkoituskin), vaikka se hiukan särkikin perfektionistin neulekorvaan että siitä ei tullut symmetrinen keskisilmukan suhteen. Mutta ei sitä valmiista huomaa.

KatjaL kirjoitti...

Minä en ainakaan mitenkään kääntänyt ohjetta ja ihan symmetriseltä valmis huivi vaikutti ;)

Sini kirjoitti...

Voi hih, aina kun luulee saaneensa jonkin originellin idean, niin eikös joku ole jo tehnyt sen :) Kun huovitin myssyäni, joku oli samana päivänä julkaissut kuvan melkein identtisestä hatusta, kun sain ensimmäisen vaaleanpunaisen Nalle Colori -sukan valmiiksi, joku oli samana päivänä kuvannut melkein exact samanlaisen parin blogiinsa (no, ne nyt ovatkin ihan perussukat, mutta sellaisella hyvin lyhyellä varrella ja vielä lyhyemmällä joustimella sekä tiimalasi kantapäällä, mutta silti) ja nyt vielä tämä hartialämmitin. Taidan jättää omani jatkossa kuvaamatta ja viitata vain muiden blogeihin :)

Tämä hartialämmitin on tosin minulla ollut vasta haudutteluasteella, mutta olen juuri Teddyä pohtinut langaksikin :) Minulla kun tahtoo mennä niska jumiin tietokoneella ja neuloessa ja olin ajatellut, että tuontapainen lämmitin voisi olla juuri passeli. Sainpa nyt sitten jonkinlaisen langanmenekkiarvionkin :) Kerro nyt, Ziina, vielä samantien, minkämittainen tuo on? Siis esimerkiksi tuosta kauluksen alta alareunaan.

Ziina kirjoitti...

kiitos mysteryneuvoista, olen tehnyt niinkuin tekin vaikka neulesilmää sattuu jos ei ole aivan symmetrinen:)

sini:kauluri on 27 cm korkea + kaulusosa n. 10 cm.

Peittää juuri olkapäät ja suojaa niskaa ja auttaa juuri tuollaisiin niskasärkyihin. Kauluksessa on silmukoita 46 josta olen sitten leventänyt edessä ja takana 1 s keskikohdan molemmin puolin joka 2. krs. Teddy on mainion lämmin lanka tähän mutta lampaanhaju huumaa pään :D

Tuulia kirjoitti...

mie potkin aisan yli, ja kaannan sen kuvion aina peilikuvaksi noissa tommoisissa huiveissa. Symmetriatajua hairitsee sellainen kaksi kertaa samalla lailla neulottu kuvio, joka ei ole viivasymmetrinen keskihalkaisijalla. (Olipa vaikeasti sanottu.)

:)

vanilla85 kirjoitti...

Heh, tämä oli minun ensimmäinen kerta, kun kuvasin töitä ulkona:) Onneksi tänään satoi lunta, muuten mutsi olisi illalla voinut ihmetellä, että mitkäs nuo jumalattomat jäljet tuolla takapihalla ovat. Lainasin nääs faijan 45 saappaita eteisestä:D

Sini kirjoitti...

Koordinaatteja tuli jopa enemmän kuin uskalsin toivoa, näillä pääsen paljon vähemmällä omalla pähkimisellä. SUURET kiitokset! :)