8. helmikuuta 2006

Näistä voisivat eräät ottaa oppia / Watch and learn

Suomalaisissa neulelehdissä on välillä mitä surkeampia kuvia neuleista, milloin on tukkaa ja milloin jalkaa neuleen edessä ja kokonaisuutta ei hahmota millään. Neulekuvat eroavat muotikuvista paljonkin, muotikuvassa ei ole niin väliä näkyvätkö yksityiskohdat kunhan kokonaisuudesta saa jonkin käsityksen. Neulekuvissa taas pitäisi yksityiskohtien olla esillä eli ei käsiä, hiuksia, koruja yms. kaula-aukkojen ja palmikoiden tielle. Ottakaa kuvaajat mallia vaikka saksalaisten lehtien kuvista, kauniita mutta silti kaiken tarpeellisen voi nähdä kunnolla.


Kivoja malleja ja hyvin kuvattu.

Mikä ryhti, mikä ylväys ja ennenkaikkea, mitkä korot!

The bearing, the pride and foremost all, the heels!
Viekää joku tämä tyttöparka sisälle ennenkuin hän jäätyy.

Please take this poor girl inside before she freezes.


It seems that photographers in Finland just can´t take decent pictures for knitting magazines, usually there´s hair or hands or something else that covers the details and that´s really annoying. Why don´t they learn something from their german colleagues? They can takle pics which are pretty and still you can see details properly.

5 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Olen joskus miettinyt, että esimerkiksi Novita-lehdessä voisi olla ensin kuva kuten nykyäänkin ja sitten siellä ohjeen kanssa ihan tasokuva neuleesta tai sovitusnuken päälle puettuna. Siitä olisi joskus apua, kun näkyisivät yksityiskohdat paremmin.

Susanna kirjoitti...

samaa mieltä. Joskus saattaa olla kuvateksti, että kaula-aukon kavennukset ovat ihanan erikoiset, mutta sitten sitä kaula-aukkoa ei näy koko kuvassa ku kaulassa on huivi tms.... Äsken luin yhtä ohjetta, missä kauluriin kiinnitettiin taakse nurjalle kaksi nappia, toinen ylös toinen alas. Mutta ei kerrottu saati näytetty miten ne napit laitetaan kiinni; napit oli kuitenkin aika isot, mutta ei napinläpiä. Ja kaulurilla korkeutta 20cm -> kai siinä tarvitaan useampi nappi, ku vain ylös ja alas..

ainaoikein kirjoitti...

Muotilehtien muotikuvissa (uuh) naurattavat joskus kuvateksit, joissa kerrotaan mikä on mistäkin ja mitä maksaa. Usein niissä mainitaan esim. kengät, vaikka mallista on rajattu ainoastaan torso, ja kengät ovat reippaasti kuva-alueen ulkopuolella, näkymättömissä.

Neulelehtien kuviin en ole kummemmin kiinnittänyt huomiota, ehkä siksi että täällä on saatavilla vain Novita, Moda ja Simply Knitting (tms.), jotka selailee nopeasti.

tikru kirjoitti...

:D Tuo palelukuva on kyllä karu.

laurakoo kirjoitti...

Niiin totta. Voi raukkaa, sil on todella "vilkut päällä" :)