11. lokakuuta 2005

Neulojan niska-hartiajumppa / Gym for knitters

Uusimmassa Novita-lehdessä oli joogavinkkejä neulojille. Jooga tekeekin todella hyvää kropalle ja ajukopalle mutta sallinette että esittelen oman ehdotukseni taukojumpaksi:

Vaihe 1: Pukeudu jumppa-asuun ( työhanskat, turvasaappaat, työ-neulepusero)
Vaihe 2: Varaa saataville kirves, hakkuupölkky (leka ja halkaisukiila mikäli on oikein isoja pöllejä)
Vaihe 3: Hihat heilumaan, mitä enemmän hikoilet ja raadat, sen parempaa liikuntaa niska- ja hartiaseudun jumiutuneille lihaksille. Säästä voimia sen verran että jaksat neuloa illalla sohvalla levätessäsi.

Here´s presented a great way to exercise those knitting stucked muscles on your neck and shoulders. Remember to spare your strenght for knitting. Better than yoga and more useful, too.

Seuraavaksi marinaa:

Kuka ihme hoitaa Novita-lehden kuvausjärjestelyt? Punainen neule punaista taustaa vasten, harmaa tausta joka synkistää koko kuvan, käkkäräpäinen malli joka sopisi You Knit
What?
-sivuille. Mallit ovat kaiketi tehtaanjohdon sukulaisia, ja jopa meikkauksessakin olisi toivomisen varaa. Valokuvaajakin taitaa olla sama joka hoitaa koulukuvauksia. Kaiken lisäksi lehti haisee todella kammottavalle, täytyy kokeilla auttaisiko parin päivän tuuletus...Taidankin tilata Vogue knittingin (hups, olenkin tilannut sen jo) ja miettiä jatkanko Novitan tilaamista vielä.

Mielenkiintoisin malli oli taikajakku, mutta Modan versio (lehti 5/05) oli minusta viehättävämpi. Pikku Kätösillä on nähtävillä valmis jakku.
Myös huovutetuista myssyistä sai uutta ideaa, mutta huopasesta en kyllä niitä tee, hahtuva rules! Saamani huopaset käytän joskus rastapipo-kokeiluun, muuten uskon suosiolla muiden kokemuksiin huopasen kovasta pinnasta. Osahuovutus oli mielenkiintoinen idea, mutta ne joustimet voi neuloa jälkeenpäinkin.

Yhteenveto:
Kokonaisuudessaan lehti oli ulkoasultaan osittain melko kammottava mutta muutamia hyviä ideoita tarttui takkiin. Jatkakaa ulkomaisten neulelehtien lukemista novitalaiset!

I´m nagging about horrifying pictures of finnish knitting magazine, Novita. Pics would be great for You Knit What?. There wasn´t much good in that issue.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvassa on halkopinon haju!

laurakoo kirjoitti...

No täällähän se olikin jo kaiken kattava arvio uudesta Novitasta. Ei olisi tarvinnut edes hakea laatikosta :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten monta kertaa Novita voi käyttää samat ideat vähän uudelleen muokattuina ennen kuin asiakaskato yllättää.

Riikka kirjoitti...

Niin ja sitten esim. äidin ja pikkutytön neuletakit luonnonvalkoisina niillä alkusivuilla. Sitä pikkutytön neuletakkia on hyvin vaikea arvioida millainen se on. Miks pitää mallit asetella niin ettei neuletta kokonaan näy. No tästä pitäis varmaan Novitalle laittaa palautetta, mutta pakko oli mainita.

Voi kun tulee ihan kesä mieleen tuosta halkopinosta... Tuli lomalla tehtyä vähän puuhommia. Mukavaa hommaa...

Susanna kirjoitti...

Joo ihan tiivistit omat ajatukseni. Tietty on hyvä että on oma selkeä linja, mutta ei se nyt suinkaan tarkoita sitä että joka vuosi on samat tekstit ja kuvaustyylit käytössä.

Kivoja ideoita tosiaan tuli muutama. Sen kyllä haluaisin nähdä, joka jaksaa tehdä tuon huovutetun takin. Ja miten sen oikein saa venytettyä kuosiinsa, kun oli tekemistä jo yhden pipon käyttökuntoon saattamisessa :/

Ja mua yhä korpee novitassa se että vastataan vain positiivisiin palautteisiin.

Ziina kirjoitti...

Novitalaiset käyvät kaikenlisäksi neulontalistalla ja varmaan muillakin foorumeilla urkkimassa. Joukkopalaute on hyvä keino vaikuttaa asioihin, eli kaikki vaan valittamaan tylsistä malleista ja hölmöistä kuvista. PS:Huopanen sucks!

tikru kirjoitti...

Tadaa.. ja mä avauduin kans tästä ;), osuipa sopivasti.
Suuri pettymys lähes koko lehti.

Mä luulen, että Novitalla ois aika vaihtaa suunnittelijoita. Näyttää ideat loppuneen.