26. tammikuuta 2011

Kotitöitä vältellessä

Pitäisi siivota ja valmistella viikonlopun kaksivuotisjuhlia joten päätinpä sitten päivittää tekemisiä ihan vaan kotitöitä vältellessä.

Eräänä aamuna päänsisäinen ääni käski virkata salmiakkikuvioiset lapaset eikä siinä sitten mikään auttanut. Nettiä aikani tongin ja löysin Hepsin blogista lapaset joista oli kyse. Lehtikin (Moda 6/2006) löytyi omasta hyllystäni ja tadaa:

Ensimmäiset virkkaamani lapaset ikinä, ja vieläpä kirjovirkkausta.

Ekoista lapasista tuli vähän tiukat joten piti virkata isommalla koukulla toiset. 5mm koukku oli sopiva ja lankana shuhinafirman alpakkasekoite ja noro kureyon. Lämpimät tuli!
Sitten alkoi kovasti kirjoneuletuttamaan ja syntyi kaksi pääkallopipoa. Kallolapasiin tarvitsin lisää lankaa jota odotellessani pistin puikoille mummolapaset (pdf):


Nätit, eikös?


Vielä saattais kirjoneuletuttaa sukkien verran jos niska-hartiaseutu sallii. Kirjoneule tuntuu rasittavan niitä ja myös sormia enemmän kuin normaali neulominen.

Aamulla ilahduin kovasti kuin luin voittaneeni blogiarvonnassa.Kiitos *Soile*!


Tänään on ollut kyllä todella upea keli, aurinkoa ja pakkasta niin että silmiä kirvelee ja päätä juilii. Tulis vaan lisää lunta kun sitä on vaan metri. Nauttikaa ulkoilusta jos olette sillä tavalla suuntautuneita ihmisiä!

5 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Onpa puhuttelevat lapaset! Kertakaikkiaan.

Ziina kirjoitti...

Lapaset! Kaikkien tyttöjen lämmittimiksi :)

Maj kirjoitti...

Hienoja lapasia.

KatiO kirjoitti...

Hyvänen aika :D

Hepsi kirjoitti...

Minä vähän jälkijunassa lueskelen blogeja ja huomaan, että sitä on oltu uutteria. Upeita lapasia ja pipo! Ja hyvin näköjään tumput lämmittävät. =)