8. lokakuuta 2010

Varokaa! Hirmuliskoja!

Tuossa oven vasemmassa reunassa alhaalla pitäisi olla kyltti Varokaa hirmuliskoja!

Harjalisko väijyy sisääntulijaa. Jos tunnet jotain outoa nilkassasi,

niin ne ovat nämä pienet veitsenterävät hampaat.
Installaatio:tytär, harjalisko;kirpparilta.

Aasinsiltaa myöten käymme valmistuneisiin käsitöihin takana pilkottavan eurokankaan kassin myötä. Mutta virkistäytykää ensin kupillisella kahvia:Pienimmäinen keksi vastikään taskut jotka työnnetään aina täyteen kamaa. Jos taskuja ei ole (esim. yöpuvussa) niin silloin tungetaan vaan puku täyteen pikkuautoja ja leegoja. Jos tämäkään ei onnistu niin sitten kerätään kädet täyteen tavaraa ja turhaudutaan kun ne putoavat pienistä käsistä. Ihan pikkuisen elämää helpottamaan ompelin pikkukassin missä kuskata aarteita, kangas on anopin vanhaa verhoa noin 70-luvulta ja kassi pysyy auki kun taitteen sisällä on vanhan pikkurepun pehmustetut hihnat ommeltuna renkaaksi. Tuote otettiin riemulla vastaan ja on jokapäiväisessä käytössä.

Pienille käsille syntyy todella nopeasti lämmikettä kun opettelee ompelemaan itse hanskoja.

Ja syksyn kylmien tultua ei smurffipukukaan ole liian kuuma.Karvakangas eurokankaasta, kaava ottobren (tämä kaava on vähän liian leveä ja kaula-aukko jää liian isoksi niinpä en nyt sitä linkitä)
Eräänä päivänä smurffihaalari kaipasi pesua ja oli tarvetta toiselle haalarille. En sitten viitsinyt lähteä haalarikaupoille vaan kiipesin yläkertaan ja puuhasin kankaiden kanssa aikani ja iltapäivällä pääsimmekin jo ulkoilemaan uusi haalari päällä. Sama kaava kuin edellisessä, lyhensin vähän hihoja ja lahkeita ja kavensin sivuja mutta kaula-aukko vaati vielä kuminauhan pysyäkseen aisoissa. Kaulus sai vanutäytteen, kankaat eurokankaasta ja vetoketju Luhdan tehtaanmyymälästä Nastolasta.

The temperature is below zero at mornings and some warm overalls are needed. Sometimes it´s easier to go upstairs and sew some than go to frustrating shopping trip to neares bigger town wich is 30 kilometres away. Also I learn to sew mittens and they´re so fast to make compared to knitted ones. Next time I´ll show some warm knitted items.

3 kommenttia:

Katiija kirjoitti...

Miäheni kiittää viimeisestä ja on niin onnellinen =D

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Voi miten suloiset haalarit olet tehnyt!

Anonyymi kirjoitti...

kuvia on tulossa. Saldona uudesta pussista 12 perhoa rasiassa. Eilisen illan ja viimeyön tuotoksia.

-k-