28. helmikuuta 2010

Lumikaaos vaihtui räntähelvettiin?

Iltalehden sivuja kun lukee niin luulisi ettemme asu pohjoisessa maassa missä sataa lunta ja on puolen vuoden pituinen talvi. Tälläisiä talviahan oli kahdeksan-kymmenluvulla aina! Sääennustajatyttö on kuitenkin nyt ilmeisesti ottanut loparit kun sitä ei näy enää sivupalkissa :(

Meidän pihalla on lunta puoleen reiteen ja paikoittain vyötärölle saakka. Lapsia kainaloon asti. Olispa lumikengät! (Ostan jos jollain löytyy tarpeettomina.)

Kivaahan se on että on pakkasia, kukaan ei valita lämpimistä neuleista. Jotkut jopa tilaavat niitä kuten tämä veljeni Gari (nimi muutettu) joka halusi ohuen mustan pipon jota voi pitää sisälläkin. Tässä toteutus floricasta, veli kiitteli että mahtuu kivasti taskuun ja ei ole liian syvälle päähän menevä. Tätä kokeiltiin meillä kaikkien päähän ja ihmepipo 120 silmukkaa sopii vauvasta vaariin kaikille.

Jo tammikuun alun pakkasiin valmistui pop plussasta ja stetson-menetelmällä keskimmäiselle villapusero jota sitten pidettiinkin paljon kun kerran kylmää piisasi. Kuusivuotiaat kasvavat näköjään vain käsistä ja jaloista, sellainen heinäsirkkamallinen tuo poika nyt on. Ja tässä ei nyt tarkoiteta taiteilija Heinäsirkkaa vaan sitä hoikempaa oliota joka soittelee lehdellä kesäisin ja jota ikääntyneet eivät enää havainnoi.


Myös ihanat Totoro-lapaset olivat jääneet polkkaamatta, lankana bbb jeremy sekä florica, tyttäreni halusi ehdottomasti nämä kun näki kuvan ravelryssä. Mulle myös!
Vauvalle on neulottu kahdet uudet sukat kun hänelläkin on tuo jalka (lähinnä pohje) kasvanut kovasti syksystä. Niistä sitten enemmän kun saan kuvia otettua.

Huomenna olisi neuletapaaminen Korialla, teemana kirjavaihto. Mulla on ainakin ihan tylsä aranneulekirja ja potchokirja ja jotain muita jotka joutaisivat kiertoon. Ja puolitoista kiloa mohairia myynnissä.

We have had our share of snow and cold, could someone please take them now? I have knitted the winter away...

Ei kommentteja: