30. maaliskuuta 2009

Vauvanposken kasvattaja

Aika on vierähtänyt tositosi nopeaan näitä pikkuvarpaita ihastellessa ja vauvan poskia ja leukoja kasvatellessa. Olen nauttinut vauvaelämästä ihan täysillä, mutta omille jutuille on jäänyt todella vähän aikaa. Ensimmäisenä kahtena vauvanjälkeisenä viikkona ehdin neulomaan yhden sukan, sitten kunnostauduin neulomalla vauvanhatun yhdessä päivässä, myöhemmin viimeistelin kipeästi tarpeeseen olevan vauvan villatakin ja kudoin miehelle villasukat. Nyt alla on perussukka itselle punaisesta polkkalangasta, pitsimalleja ei täällä valmistu vielä moneen aikaan.

Ompelukone on ollut vuorostaan kovassa käytössä, vauvan päiväunien aikana saa ommeltua vaikka mitä! Yhtenä päivänä piirrän kaavat, leikkaan kankaat ja seuraavana aloitan ompelun, töiden kesken jättäminen ei haittaa ollenkaan ja valmista jälkeä tulee nopeasti. Viimeisen kuukauden aikana olen tehnyt viisi imetyspaitaa, kaksi imetysyöpaitaa, liivinsuojia, kietaisutunikan, kolme tytön yöpaitaa ja kahdet yöhousut, vauvalle fleecepipon ja viimeistellyt monta keskeneräistä ompelusta ennenkuin ne jäävät lapsille pieniksi. Meidän lapset kasvavat kuin rikkaruohot tänä keväänä!

Meillä on osakestoiltu siitä lähtien kun vauva kasvoi riittävän suureksi vaippoihin ja nyt äitiyspakkauksen vaipat ovat jo jääneet pieniksi. Kohta pitäisi neuloa muutamat isommat villapöpät kunhan ehdin lankakaupassa asioimaan. Vauva ei tykkää tavallisesta hahtuvalangasta, merinohahtuva miellyttää hänen herkkää ihoaan enemmän. Nappipressi on (ihana!) ollut kovassa käytössä, tilasin jopa tähtineppejä odottamaan vaippavaraston kasvatustarvetta. Napilliset vaipat ovat paljon joustavampia päällä ja vaateompelussakin on jo tapana laittaa neppareita kaikkiin mahdollisiin paikkoihin. Seuraavalla kerralla näette ompelusatoa!

ps:Kiitos kaikille ihanista onnitteluista! Kiitos myös Villa Lankalalle muistamisesta, mukavaa että jotakuta ovat kehräys- ja värjäysjuttuni kiinnostaneet!


Shortly in english: I´ve been enjoying my life with a little baby and have not knitted much in a while. But instead I´ve discovered the joy of sewing, it´s fast enough that I can get something finished while my precious son takes his morning nap. Next time I show some of my sewings.

9 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Olet kyllä ollut tosi ahkera ompelija! Tottahan se, että ommellen syntyy nopeasti valmista, mutta minulla se kaavojen piirtely ja leikkaaminen tuntuu olevan se suurin kynnys. Kun siitä yli pääsee, niin hyvä.

Teija kirjoitti...

Jestas sentään! Mä en ole huomannut että teille on vauvaa edes odotettu ja tuon edellisen postauksen olen missannut myös. ONNEA ihan tuhannesti näin jälkikäteen, suloinen vauva ja ihanat on myös varpaat <3

Tanja kirjoitti...

Apua, miten minultakin on jäänyt edellinen postaus kokonaan huomaamatta. Paljon onnea ja mukavaa kevättä koko perheelle!

Aika paljon olet ehtinyt tehdä käsityöjuttuja! Minä olen ihan kade, kun meidän jo iso vauva (10 kk) ei anna enää minkäänlaista ompelurauhaa ja päiväunetkin ovat kovin lyhyet että niiden aikana ehtisi suurempaa tehdä.

Susanna kirjoitti...

Voi Ziina, ihanaa, oikein paljon onnea! Kovasti olen jälkijunassa :(

Sahrami kirjoitti...

Paljon onnea! Hyvänen aika, miksi olen missannut tämän uutisen ihan kokonaan?!?!

Meidän salaisuus ehti täyttää jo vuoden...

TiinaV kirjoitti...

Vaipat on siitä kiitollista ommeltavaa, että ne edistyy vaikka sauma kerrallaan! Vaippaompeluksiakin olisi kiva nähdä, vaikka itse olen liian laiska niitä esittelemään..

Sandra kirjoitti...

just enjoy your time with little bundle of joy! I have only a month to go!!!!!

Hepsi kirjoitti...

En saanut vielä tänäänkään sitä postia, vaikka niin jo odotin. Höh! Kenties sitä ei tulekaan... =)

leenuliini kirjoitti...

Voi mitkä suloiset varpaat=)