11. lokakuuta 2007

Autoilijat yllättivät talven


Perjantai-aamuna kun maassa oli lunta, olivat kaikki autoilijat varustautuneet talveen.

Oli vaihdettu alle talvigummit, ikkunaraappa ja lumilapio oli etsitty valmiiksi. Oli herätty hieman tavallista aiemmin että jäisi matkalle kelivaraa eikä tarvitsisi turhaan hoppuilla.

Eräät näppärimmät olivat laittaneet auton sisätilanlämmittimen ajastukseen jotta pääsisivät lähtemään lämpimällä autolla töihin, joku ajattelevainen oli jo muistanut laittaa lukkosulan saataville jos lukko vaikka kenkkuilisi pakkasessa.

Tai joku peräti fiksu päätti lähteä bussilla töihin kun ei niitä talvirenkaita ollut vielä alla. Nämä autoilijat yllättivät talven, annatko sinä talven yllättää sinut?

(tämä tarina on silkkaa fiktiota, oikeasti näin ei tapahtunut)

5 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Ja minähän en talvirenkaita vaihda ennen kuin on metrin kinokset ja naapuri ajanut kerran ojaan! Kuluu vielä nastat pois ja miksi olisin ostanut juuri uudet kesärenkaat, jos niillä ei kerran voi ajaa? Eihän niillä tuolla etelässä olekaan mitään talvirenkaita ja silti hyvin pärjäävät, vaikka lunta tulee joskus monta kymmentä senttiä kerralla!

Mikä meihin fiksuihin ihmisiin...

Satu H kirjoitti...

meniskin joskus näin. muttakun aina se vaan tuntuu että se talvi yllättää. "eihän se nyt vielä voi tulla!".. toivottavasti ei tosiaan ihan heti tulekaan... vaikka onhan nyt jo aika kylmä kyllä ollut..

Satu U kirjoitti...

*reps*

DistantKnitter kirjoitti...

Toiveajattelua, talvi yllättää joka vuosi! Kuulin hyvän kommentin asiaan:
"Parempi vaihtaa renkaat viikko liian aikaisin kuin puoli tuntia liian myöhään!"

Merith kirjoitti...

Mie kerrankin selätin talven. Laitoin renkaat toissapäivänä ja eilen ajelin tänne vähän pohjoisemmaksi. Hyvä oli että vaihdoin.. loppumatkasta tie oli peilikirkas:)