4. maaliskuuta 2007

Esittelyssä: Stefanie Japel; Fitted knits

Postilaatikossa oli perjantaina jotain kivaa ja odotettua. Pidän Stefanie Japelin suunnittelemista neuleista ja kun näin että häneltä on ilmestynyt neulekirja, niin tilasin sen heti.

Kirjassa on monia mieluisia malleja ja lisäksi kerrotaan miten neuleista saa istuvia. Katsokaa kuvia, onko kotimaisilla lehdillä tarjota vastaavaa istuvuutta ja tyyliä, kysyy nimimerkki modan ostamatta jättänyt...
I like Stefanie Japel's knits and when I found out that her knitting book is published, I ordered it rightaway. It came on friday and I love it! These are just my favourites of those 25 patterns, the others are just as great as these. And the book tells how to make the models fit for you, not more those sack-like things like in finnish knitting magazines. Warmly recommended for all knitters who like fitting knits.


Pidän erityisesti siitä että mallit ovat raglanhihaisia ja mahdollisimman saumattomasti neulottuja, lisäksi niissä on tuoreita ideoita niillekin jotka ovat nähneet jo kaikenlaista.
Suosittelen kirjaa erityisesti niille jotka pitävät Loop-d-loop ja knitting nature-kirjojen tyylistä.

Helmikuun tilinpäätös:
kaksi kauluria
kaksi pipoa jengasta
loopa-huivi jengasta
pitkät sukat
villapaita Urholle

puikoilla:villatakki tytölle, Shetland triangle, miehen sukat

9 kommenttia:

neja kirjoitti...

Tosi kivalta kirjalta näyttää. Pitää laittaa harkintaan josko itellekkin tilaisin:) Tuo alimmainen vihreä neule on kyllä varsin ihana!

Söpö koiruus tuolla aijemmissa postauksissa:D Mullekkin tulee ihan pentukuume.

Susanna kirjoitti...

Hirmu ihanan näköisiä malleja. Mä just mietin Bayerische-sukkia aloittaessani, että tällaisia taidonnäytteitä ei ole eikä varmasti tule ikinä olemaan kotimaisissa lehdissä. Usein tulee fiilis että oikein pyritään välttämään kaikkea "haastavaa".

verano kirjoitti...

Uuh, ton mä haluan :)

Minkäkokoisia noi neuleet on mitoiltaan? ts. onko s-kokojen rinnanympärykset jotain 90cm kuten joissakin näkemissäni.

nimim. pieni :)

kik kirjoitti...

Millähän konstilla nämä paikalliset suunnittelijat saisi uskomaan, että neuleenkin pitää oikeankokoinen ja hihan istua kunnolla. Ihmisvartalo ei ole laatikko eikä lieriö, minkä päälle nykyisin useimmat novitan ja modan mallit on suunniteltu.

Sini kirjoitti...

Just viime viikolla virtuaalisesti "hypistelin" tuota kirjaa, mut jätin vielä toistaiseksi tilaamatta. Mut nämä esittelyssä olevat mallit näyttää niin upeilta, että pitää varmaan laittaa tilaus sittenkin menemään :)

Jenni kirjoitti...

Ihana kirja! Tuo istuvuus on kyllä sauomalaisissa malleissa harvinaista. Laatikoita vaan pitäisi jaksaa neuloa paidasta toiseen... :/

sandra kirjoitti...

I tried to order it via one foreign boobstore, but they told me I would have to wait for more than three months! Looks like Stefanie did more than great book!

Anne K-R kirjoitti...

Ovat kyllä istuvia nuo neuleet, eipä voi muuta sanoa.

Vastasin muuten viiriäiskysymykseesi omassa blogissani (kun ajattelin, että asia saattaisi kiinnostaa muitakin). Oletko kiinnostunut poikasista? Keväällä olisi taas tarkoitus tuottaa maailmaan uusia viiriäisenalkuja.

villamokka kirjoitti...

Kiitoksia esittelystä!
Istuvia neuleita kaipaa niin AA-kuin E-kupilla varustettu, laatikkoneuleet kun ovat varsinkin rintavan päällä erittäin epäpukevia.
Raglanhiha on haastava kaavoittaa, tuossa lilassa jakussa homma ei oikein ole onnistunut, vaikka vaate muuten on kaunis.