7. helmikuuta 2007

Luvassa lämmintä / Something warm

Ulkona mittari näyttää keskipäivän lämmössä -20,1 ja lämmintä todella tarvitaan.

It´s minus 20,1 degrees and definetely there´s a need for warmth.

Veikkis esittelee siskonsa kauluria. Hiusten leikkaamisesta on jo keskusteltu, niihin kuulemma sattuu eikä niitä saa leikata. Kasvattaako muotitukka vai mikä neuvoksi, lahjontaakin on yritetty.

Brother presents sister's neckwarmer. We have discussed about haircut, no results so far.

Tuollaiseen uuniin saa kantaa kolme-neljä korillista puita mutta siitä riittääkin sitten tasaista lämpöä useammallekin päivälle. Jos haluaa nopeasti kyökin lämpimäksi, kannattaa tulet laittaa hellaan, leivinuuni lämmittää vasta useiden tuntien lämmityksen jälkeen.

This large fireplace takes hours and four loads of wood to give soft steady warmth for couple of days.

Tyttökin halusi kuvaan, tämä toinen versio on tehty tallinnasta ostetusta merinovillasta. Parempi tehdä useampi kauluri kerralla, ne katoavat kuitenkin pian jonnekin. Ja jos neuloo yhdenkin uuden, löytyy kohta yksi vanhakin jostain.

Nyt kannattaa myös mitata (mittauttaa) autoista kaikenlaisten nesteiden pakkasenkesto, on ikävää jos lohko halkeaa pakkasessa tai tuulilasinpesunesteet ovat umpijäässä. Myös jarru-ja kytkinnesteet ovat lämpimän alkutalven aikana varmasti kondensoineet sekaansa vettä, siis niillekin on syytä suoda ainakin lisäystä.


Even she wanted to came to pictures after I took some pics of her bro. I thought it would be better to knit two neckwarmers at the same time, they get lost soon enough. And after I knit one, I found one old somewhere.

It´s time to look under the cars hood and check the fluids sustain enough cold. It wouldn´t be nice to break the car just because radiatorfluids are too thin.It's nice to live in this cold country, it was minus 30 last night.

5 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Oulussa eilen ja tänään aamulla -32 C. Olen tämän vkon yksinhuoltajana ja on pitänyt opetella 3000 ltr:n lämpökattilan käyttöä. Viime yönä ihmettelin kun lämpötila kattilassa näytti vain 30 astetta mutta ilmeisesti lämpö riitti koska aamulla oli sisällä 21C. Nämä ovat näitä vanhan talon omistajan ihanuuksia ja jännitysmomentteja.
Meillä pojan hiuksiin sai koskea vasta kesän tullen...herralle tuli niin kuuma mm. päähän että harvennusta annettiin tehdä.

sandra kirjoitti...

This springy weather in winter is killing us all! Please send some cold!!!!!
Good luck with hair cut - since I am huuuuge fan of short hair I like my gilrls keep it that way - but girls are girls and I have huge problems with just triming!

Helmis kirjoitti...

Kivanmuotoiset kaulurit, aika kätsyt ilman niitä nelikulmaisia reunoja (jotka pitää sit tunkea takin sisään erikseen). Taidanpa minäkin joskus kokeilla.

Ziina kirjoitti...

helmis: tuo kaulurimallin idea lähti lähinnä siitä kun mukulat aina jättää sen vetoketjun vähän auki ja tavallisen kaulurin alta menee kylmää kaulaan, tuo peittää pitemmältä alueelta eikä sulkematon vetskari haittaa niin paljon.

marika:vanhat talot ovat ihania:)

sandra: what if I send you some minus twenty degrees, how on earth you would deal with that?

orvokki kirjoitti...

hyvää ystävänpäivää sinulle