18. joulukuuta 2006

Remonttipäivitys / Some home improvements

Nämä ruskeat lastulevykaapit olivat viisikymmenluvulta peräisin, ymmärtääkseni tehty talon emännän kotipaikkakunnalla puusepänverstaassa ja lähetetty junarahtina tänne toiselle puolelle suomea. Aitoa rimaa ja lastulevyä ja äärettömän painavat.

Old cupboards from the fifties.

Tilalle laitettiin tälläiset homopariskunnan hylkäämät kaapit, todella hyväkuntoiset ja puhtaana pidetyt. Toiset ne haluaa uusia koko keittiönsä kymmenen vuoden välein.

One gay-couple wanted to renew their kitchen after ten years and their cupboards came to our kitchen. Those are still like new.

Toissa viikonloppuna välitilalle alkoi tapahtua jotain, tässä paikallaan kosteussuojatut aluslevyt.

Tilanne 12.12. kello 9.30 aamulla. (Siis ulkonahan on jo aivan valoisaa)

And then I spend few hours with tiles.


Ja sama paikka kello 12.05. Homma olisi ollut valmis nopeamminkin jos ei olisi tarvinnut juoksennella ulkovarastoissa etsimässä saneerauslaastia, poraa ja sekoitinta ja sekoitella laastia.
Laatoitan mielelläni mutta tavaroiden etsiminen sieltä sun täältä on ärsyttävää.


Mosaiikkikaakelin levoton yleisilme rauhoittui sopivan vaalean saumausaineen ansiosta.

I like it, light seaming calms the appearance.


Pisteenä iin päälle sain sanoa hyvästit erivärisille ja eriparisille keittiön tuoleille ja pöydälle, hankimme viikonloppuna uuden ruokailuryhmän ja uudet keittiön matotkin odottavat joulusiivouksen valmistumista.

Mutta kuten sotkan tuotteista arvata saattaa, yksi tuoleista oli haljennut rumasti ja joudumme sen vielä vaihtamaan. Vanhoista tuoleista säästimme kaksi, ne saavat muuhun ryhmään sopivan värityksen kunhan ensin ehdin kuumailmapuhaltimella pelotella ne puhtaaksi.


And finally, after over one years waiting, I got new chairs and table. I´m so happy! Two of the old chairs will be painted to fit new furnitures.

VANILLA JA KRAMOX, teille on lähetetty "jotain", kertokaa sitten kun olette vastaanottaneet lähetyksen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen keittiö. Minäkin olen kyllästynyt n. 20 vuotta vanhoihin keittiön pöytään ja tuoleihin (siskolta perityt) ja eilen avokki lupasi että tällä viikolla käydään hakemassa uudet. Mallikin on jo pitkään ollut katottuna, joten ei muuta kuin hakemaan. Kivaa saada jotain uutta kotiin piiiiitkästä aikaa.

sandra kirjoitti...

Those tiles are just upon my sis's taste! Great table!

AnneM kirjoitti...

meilläkin on tuollainen mosaiikki keittiössä, kaapit ovat siniset ja mosaiikkii harmaa-sinikirjavaa. Nopeaahan se oli laittaa, kunhan vain homma aloitettiin (pari vuotta siihen meni)