Tänään illalla valmistuu Milinda, se on nyt hihoja vailla. Mutta siitä lisää kuvien kera myöhemmin. Itsepainostus toimi, kun vastasin neulontalistan kesägalluppiin että mitä on tällä hetkellä kesken, niin sen jälkeen alkoi tuo työ edistyä vauhdilla. Saanpahan toukokuussa valmiiksi edes jotain isoa.
Porvoon kirkko muistuttaa tällä hetkellä erästä Tallinnan liepeillä olevaa rauniokirkkoa, siellä vaan ei näytä olevan määrärahoja korjaukseen. Mutta miten ihmeessä katon korjaus voi maksaa viidestä kymmeneen miljoonaa euroa? Sehän on yli kolmekymmentä miljoonaa markkaa? Miten ikinä keskiajalla kirkkoihin on saatu katot jos se on noin kallista? Ja kuinka kauan menee ennenkuin joku syyttää Lordia tapahtuneesta?
Lopuksi vielä linkki maailman parhaille sivustoille josta löytyy pelkästään pitsisukkia valtava määrä.
I´m going to finish Milinda today, more about it later.
We had a big fire in medieval church in Porvoo and repairing of roof will cost over 5 million euros. How they´d ever got roofs in churches in medieval time if it´s so expensive? And how long will it take until they blame Lordie for it?
And for last, link to great page where you can find lots of free patterns and even tens of lace sock patterns.
You can find cheapest flowers from local greenhouses + you´ll get in good mood when you see such a beautiful sight.
Jottei tulisi kuvatonta postausta niin plätkäisempä tähän kuvan melko läheiseltä puutarhalta. Paikallisilta puutarhoilta saa suoraan kukat ja vihannekset kaikken halvimmalla plus kaupan päälle hyvän mielen kauniista kukkameristä. Ja samalla kannatat paikallista yrittäjää.
4 kommenttia:
Tjaa, keskiajalla työ oli ilmaista ja kattotarpeetkin revittiin kirkon metsistä. Mutta onhan tuo siltiu ihan hirvittävä summa. Samoin en voi ymmärtää, kun TVH kertoo, että keskikaiteet maksavat tuhansia euroja kilometri - ellei peräti kymppitonnin. Ei kai niitä kullasta tarvitse tehdä!
Mä oon kanssa miettinyt tuota, että aina kun jotain julkista rakennusta pitää korjata tai rakentaa, sen kulungit on hillittömät, siis myös sellaisten talojen millä ei ole mitään historiallista arvoa, että pitäs rakentaa jotenkin tietyllä tavalla. En tajua. Muistan kun monta vuotta sitten Elämä lapselle -konsertin kuluja ihmeteltiin, kun pelkkä stadionin nurmen päällystäminen pressulla maksoi monta kymmentä tuhatta markkaa. Miten se on mahdollista?
Mahtaisko paanukatontekijät olla melko pieni ammattikunta nykyaikana... ja sikäli mikäli tiiän se on pitkälti käsityötä eli hidasta ku mikä, arvioitu valmistumisaika oli 2009 tai jotain...
Niin, suurin osa näistä vähän erikoisemmista töistä hoituu käsityöläisten voimin ja kun asian taitajia on Suomessakin vain kourallinen...senpä vuoksi vain taivas on kattona työn hinnoittelussa. Aikaa tuollaiseen tosiaan kuluu useampi vuosi ja sekös hintaa kasvattaa:)
Lähetä kommentti