28. toukokuuta 2006

Koeajolla / Test driver

Luettuani tarpeeksi Susannan innostuneita ompelujuttuja ja taisteltuani taas kerran ankarasti vanhan saumurini kanssa tympäännyin riittävästi ja päätin että tähän taloon hankitaan kunnollinen uusi saumuri. Valikoimista eniten miellytti Huskylock jossa on viiden vuoden takuu ja vapaavarsi.

Kuvassa oleva kone on vain koeajolla, tuossa ruudussa näkyy niin tylsää ohjelmaa etten koe sitä tarvitsevani mihinkään. Poikani hajottaisi sen kuitenkin ja kun muissakaan saumureissani ei ole telkkaria en ole oppinut sellaista kaipaamaankaan. Eri asia tietysti jos siitä voisi katsoa englantilaista laatudraamaa.
Oikeasti ruutu on ihan hyvä aloittelevalle saumuroijalle mutta kun minä en edes katso mitä siellä neuvotaan niin en taida oikeasti sitä tarvita. Yli kymmenen vuotta saumuroituani osaan kyllä säätää ommelta ilman jotain bessewisserruutuakin.Muuten kone vaikuttaa ihan pätevältä ja viiden vuoden takuu _on_ kova juttu.

I got pissed off with my serger and decided to get a new one. That one in the picture is just in testdrive, I don´t need a tv in my serger, especially when the program is quite dull. It would be different to watch bbc drama in it.


Vaaleanpunainen myssy on tilaustyö Mialle ja keltakirjava on tytölleni. Lehdistä varmaan löytyy perusvirkkausohjeita myssyille, väliin voi tehdä reikäkerroksia ja lierin teen seuraavasti: jokaiseen silmukkaan virkataan kaksi kiintosilmukkaa, sama toistetaan seuraavalla kerroksella ja sitten voi jatkaa ilman lisäyksiä kerroksen tai pari. Helppo ja hauskan näköinen lieri. Reikäkerrokset ja pylväsrivit tekevät hatusta ilmavan kesäkäyttöön.

Pink hat is for lovely Mia and yellow is for my DD. I make the prim this way: crochet two sc to every stitch, repeat at the second row. Continue normally for couple of rows.

8 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kivannäköinen saumuri! Mä kans jotenkin vierastan ajatusta että joku telkkari kertoo mitä mun pitää tehdä. Entä jos se ei tajua mitä mä haluaisin tehdä ja neuvookin väärin? Mutta kivan tilavan oloinen tuo ompelutaso. Mun saumurissa ei ole yhtään tilaa neulojen oikealla puolella, ja välillä se on ärsyttävää.

särmä kirjoitti...

Kiitos allergiainfosta. Oon tässä muutaman päivän miettiny, että tuletkohan käymään mun kassalla. Asutaan luullakseni nimittäin samalla paikkakunnalla:)

Judy kirjoitti...

Yeah, if sewing machines had televisions in them, I might even get one! Or maybe not...I had bad experiences with sewing machines when I was growing up. ;-)

The hats are adorable!!

mursuliina kirjoitti...

hei sullakin on nuo lintusakset :D viiden vuoden takuu, hurjan hyvä.

mursuliina kirjoitti...

kommentseeraan vielä uudestaan... onko tuo nyt se malli, jonka hankit? tiirasin kuvaa tarkkaan ja tuossa taitaa olla paininjalan nostin tuolla sivussa. se on kätevä.ja vielä, jos oikein näen, on paininjalan puristuksen säätömahdollisuus, jota kaikissa saumureissa ei ole. hyvä juttu. voi ilmeisesti käyttää myös 2-lankaisena. rullapäärme on ja kaikki. näyttää kaikin puolin monipuoliselta värkiltä. vähän muakin tympii tuollanen huono telkkuohjelma joka vielä määräilee, mitä pitää tehdä :) vois olla useampi kanava, että voisi siinä saumuroinnin lomassa välillä pitää pienen tv-hetken.

Kati E kirjoitti...

Että saumuri ja virkkaamista??? :OOO

*ei tykkää ompelusta eikä osaa virkata*

ninnis kirjoitti...

Ihana mallineito! hattukin on soma.

Ziina kirjoitti...

susanna: samaa mieltä, buu määräileville ruuduille

tämä saumuri on ollut nyt ankarassa testiajossa ja kyllä olen ollut ihan tyytyväinen, saisi nyt pian sen oman mallin ilman määräilevää teeveetä.

särmä: käynkin tästälähin moikkaamassa aina kun näen:)

Judy: I don´t like mashines eather, usually they don´t fit with me at all. Maybe this new one would make a difference.

Mursuliina: Mun sakset eivät liene ainoat jotka laulavat:),tarvis varmaan rasvata.Oma saumuri tulee olemaan muuten samanlainen mutta ilman ruutua,kone vaikuttaa monipuoliselta ja tukevalta.(Pitäis lukea ohjekirja, siinä on paljon eri säätöjä)

kati: virkkaamisen oppii kun uskoo siihen ja jos saa toimivat koneet niin ompelukin voi olla melkein mukavaa;)

ninni:tuu käymään