10. joulukuuta 2005

Joku virkkaa meillä öisin/ Somebody crochets at night

Ja se ei ole talonmiehen akka, kai?
Joillakin langoilla on sitten kauhea kiire valmistua joksikin, niinkuin abc:n pussilaarista onkimallani kirjavalla huopasella. Heti seuraavana yönä kun heräsin kolmelta, sängyssä oli liikaa ihmisiä ja nahkaani kutitti, hipsin alakertaan, kaivelin huopasen ohjeita ja virkkailin puolitoista tossua ennenkuin menin takaisin nukkumaan. Lapsen mielestä tontut kävivät virkkaamassa :)
Paketoin eilen niin suurella innolla että ainakin yksi kaulahuivi boleron jämälangoista on jäänyt kuvaamatta ja kaikki koristellut lapaset myös.

Some yarns are in hurry, that multicoloured yarn wanted to crocheted in the middle of the night. Actually we had too much people in the bed, I was itchy and couldn´t sleep, so I went downstairs and crocheted until I was tired enough to get back to bed.

Jotkut lahjat päättävät itse, lapaset olin ajatellut eräälle aikuiselle naiselle mutta niistä tulikin pikkupojan lapaset. Hyvä niin, eipähän tarvitse miettiä pojan lahjaa enempää. Virolainen villa on arvaamatonta.

Those mittens were supposed to go to woman but they felted just great for one little boy. One gift solved.


Kolmannesta huopaskerästä tuli verkkohuivi ja pieni pöytäliina tai tabletti tai jokin. Taustalla valmiit tossut. Huopasella on hyvät ja huonot puolensa, tossuista tuli tukevat mutta en pidä nypyläisestä pinnasta. Lapasina olisivat varmasti kauheat.

I also crocheted that scarf and little tablecloth. In the backround are those slippers at ready. I don´t really like that special felting yarn, it´s too tough and the surface is not goodlooking after felting, but those slippers are ok.Olen myös ommellut kivat tyynyt, halusin jotain kangasta missä olisi pinkkiä ja se sopisi ruskean kanssa. Voisiko enempää saada mitä haluaa?

I have sewn pillows for our sofa, I wanted something which has pink and goes with brown, and I found excellent fabric for once.

Niin juu, kangas on eurokankaasta. Eurokangas syö kaikki pikkufirmat tieltään, Kouvolassakin oli KangasJalo ja Palakellari vaan eipä ole enää.


Lupauduin tekemään turvaistuinpussin eräälle suloiselle pikkuneidille, tästä tuli niin reilu että käy rataspussista sitten isompana. Aika hyvä suoritus ilman kaavaa, ainoastaan eräästä kuvasta katsoin mallia. Ideavaras ilmoittautuu.

This is sleeping bag for car seat or stroller after infant car seat gets too little, I made it without pattern, but I stole the idea somewhere. Shame on me.
If there´s errors in writings, blame my migraine. Below is long boring list of finished gifts and two ufos and my swearing that I don´t buy gifts as long as I have any yarn left. Except for kids and hubby, they might get something from department store.

Pahoittelen mahdollisia typoja, migreeni iski.

Valmiita lahjoja:
kuusi paria huovutettuja lapasia
kolme aikuisten kaulahuivia
kahdet villasukat
huovutettuja tossuja kahdet
huovutettuja hattuja kaksi
säärystimet ja ranteenlämmittimet teddystä
lilakirjava pipo
huovutettuja pehmoheijastimia
ommeltu m***ä
fleecepeitto pikku piip:lle
pipo,mohairhuivi ja siili piip2:lle
lapaset ja kaulahuivi piip3:lle

kesken:
Roosa piiip4:lle
taikapalmikkohuivi iskälle joka ei ikänänsä ole tietsikkaan kajonnut

parit sukat pitäis vielä vääntää ja ommella pari m***ää t****lle
Ja en muuten aio tänä vuonna ostaa lahjoja muille kuin lapsilleni ja miehelleni. Jos kuulut lahjottaviini niin älä odota mitään kaupasta ostettua, niin kauan kun tästä talosta löytyy lankaa niin lahjat tehdään siitä. Ja lankaahan riittää;)

12 kommenttia:

tuleva kätilö kirjoitti...

Ihanaa kangasta noissa tyynyissä. Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä ostopaikasta...

derea kirjoitti...

Se Palakellari oli kiva paikka. Harmi, ettei ole enää. Joskus pienempänä kävin siellä aina mummon kanssa ihastelemassa kankaita :)

tuleva kätilö kirjoitti...

Jahas, siellähän se ostopaikkakin oli ihan tekstissä mainittu. Taitaa olla reissu optikolle aiheellinen.

Marita kirjoitti...

Tosi hienoja lahjoja tehnyt, ja paljon..huh-huh..Ahkera olet ollut =)

Sandra kirjoitti...

Shit, Ziina, if I knew you crochet I would have sent you some great, selfstriping, pretty cheat, aet high quality crocheting yarn!!!!!!!!

Susanna kirjoitti...

oh wau, todella paljon lahjoja olet saanut aikaiseksi!

Eurokangas on siitä ärsyttävä, että niillä ei ole kuitenkaan kovin kaksinen se valikoima. Esim lehdet tursuaa pörröfleecelle ohjeita, mutta ahas, eipä sitä saa eurokankaasta, kun heillä on vaan polar-fleeceä. Pöh.

MysteryKnitter kirjoitti...

Ihanat tyynyt! Well done!

Sanni kirjoitti...

Sie oot kyllä varsin aikaansaapa! Mie täällä vaan netitän ja puikot oottaa sohvalla. Teillä on hieno symbolinen navettajouluvalo ;)

Kati E kirjoitti...

Voiskohan se teidän salaperäinen yövirkkaaja tulla meillekin hommiin? Lankapalkalla ja kahvilla ja tiikerikakulla?

Ziina kirjoitti...

kätilö, lisäsin ostopaikan vasta kun kyselit
sandra: I don´t really croched if I don´t have to
susanna:ottobren nettimyymälä ja kangastukku.com kannattaa tsekata
sanni:luulin ettei valo edes näy tielle asti, ensi jouluna laitetaan kirkkaammat
kati:yövirkkaaja katosi kun huopanenkin loppui, ehkä se tulee langan mukana

kiitos muille, sitä tekee mitä vaan ettei tarvitse lähteä kaupasta ostamaan valmiina ja kalliilla

MysteryKnitter kirjoitti...

Jos teillä on yövirkkaaja, meillä on yöneuloja. Ihan totta...Joku neuloo asunnossani öisin ja katsoo salaa Amazing Racea videolta...Hmm...Kukahan se lienee?

vanilla85 kirjoitti...

On kyllä ihanaa tyynykangasta, mutta en uskalla mennä Eurokankaaseen, sillä sinne menee paljon rahaa.