21. marraskuuta 2005

Ihanuuksien ihmemaa / Wonderland of yarns

Aamuinen kuva hotellin ikkunasta, 15. krs.

Kirkontornissa asuu valtava parvi naakkoja ja torimyyjät aloittelevat kojujensa täyttämistä. Sunnuntai on ihan tavallinen päivä toisin kuin Suomessa, roska-autot ovat liikkeellä ja kaupat aukeavat vain vähän myöhemmin.
Mihinhän ihmiset menevät taksilla aamukahdeksan aikaan, bileistä kotiinko?
Aamiaspöydässä oli hauskaa katsella mummoja jotka olivat rehvakkaina marssineet yökerhoon edellisenä iltana ja aamulla pitikin sitten kävellä varovaisesti ettei satu aivoihin.

View from our hotel window, 15th floor. Sunday is quite normal day there, all stores are open and carbage trucks are on the move. It was funny to look all grannies with hangover at the hotels breakfast table. They seem to celebrate once a year.
Vanhan kaupungin toriaukiolla on kivoja pikkuisia torikojuja, myynnissä oli ihania huovutettuja hattuja, kukkakirjailtuja lapasia ja kaikkea muuta ihanaa ja käsintehtyä. Ideoita roppakaupalla.
Toinen ero Suomeen verrattuna; tonttu-ukkoja ja valoletkuja ei näkynyt lainkaan. Ei ylenpalttista ja mautonta joulutuputusta eikä joululaulujen huudatusta tavarataloissa.

There was cute little cabins at the market and all sorts of handcrafts in sale. I got lots of ideas and it was a relief not to see santas little helpers and gross christmas lights everywhere like here in Finland.

Näin hillittömän kasan lankaa sain hamstrattua muiden vinoilusta välittämättä. Esittelen näitä myöhemmin tarkemmin, nyt täytyy päästä lukemaan muiden postauksia parin päivän tauon jälkeen. Reissussa oli kivaa, Revaliassa oli hyvää ruokaa ja Tallinnan lähiseudulla on aivan ihania taloja, arkkitehdit ovat olleet ahkeria töissään.

I bought all these lovely yarns and they were lot cheaper than here. I´ll present these properly later, now I have to catch up my blog readings.
Travelling was fun, we had excellent dinner at Revalia and houses near Tallinn were beautiful (at least all those which weren´t shacks).

PS: Filatissa tuli totisesti mieleen Kristelin kirjoitus langoista joissa on jouluvaloja, siellä oli melkein sellaisia.

4 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

ou dear, ihana kasa ihania lankoja!

Hanna kirjoitti...

Vautsi mikä määrä lankoja !!

Oli varmasti kivaa käydä "tuulettaan nokkaa" :)

Sandra kirjoitti...

I AM SOOOOOOOOO ENVY!!!!!!!

Ziina kirjoitti...

lasten mielestä kasassa pitäisi saada pomppia:)

Ylitsevuotava ihasteluni johtuu siitä että minut on viimeksi viety ulkomaille vuonna -98.

I´ve been abroad last time at -98.