4. marraskuuta 2005

Fug in Finland

Ostin sitten uuden Moda-lehden...Ja vaikkei Novitan kuvissa viimeksi ollut kehumista niin Moda veti nyt ompelupuolellaan paremmaksi pahemmaksi. Esitän nyt heti kärkeen anteeksipyyntöni mallitytöille, eihän se ole teidän vikanne miltä teidät on laitettu näyttämään, älkää ottako tätä henkilökohtaisesti mutta näytätte kauheilta. Sanokaa ei ensi kerralla! Huutakaa jos muu ei auta.

I bought new Moda-magazine, maybe I shouldn´t. I found these best of finnish fug:
(You models, say next time NO! Yell if needed, don´t do this again.)


Pahainen blogi esittelee suomalaista fug:ia pahimmillaan:Missä, oi missä on vyötärö???

Where oh where is the waist???

Lehden neulemallit olivat ihan mukiinmeneviä, mitään sykähdyttävää ei tällä kertaa ollut vaan ihan tuttua ja turvallista peruskamaa. Ehkä kaikki hyvät jouluideat tuli käytettyä jo viime vuoden joulunumerossa, kannattaa kaivaa se esiin.There wasn´t anything exciting in this issue, maybe we should look that last years christmas issue, they´ve used all their good ideas then.


15 kommenttia:

DistantKnitter kirjoitti...

Sinä ainakin sanot suoraan! Olen samaa mieltä. Ja hykertelen, ettei minulle enää tule mokomaa lehteä. Hyvä päätös.

kati kirjoitti...

Heipsan keikkaa!

ootkos sinä yahoon listalla huovutuksessa jokun modeista? Mutta ainakin olet listalla, eikö?. Katsos ongelmani on tämä. Kirjoitin tän tekstin blogiini ja kopsaan tähän:

Hei te, jotka olette joissakin samoissa yahoo groupseissa kuin minä!


Tein oikein fiksun mokan! Lopetin sen yahoo id/ mailin jolla olin groupseissa. Nyt en pääse muokkamaan tietojani saati postittamaan ryhmiin mitään.


joten, olisitteko kivoja ja ilmoitatte groupsin omistajille tämän mokani!!! Jos hän vaikka lemppais mut pelllolle :) ja liittyisin takaisin.


Muhun saa yhteyttä sitten mailin kautta ja se löytyy klikkamalla tuota profiilini kuvaa.


tack tack!
-------------
että näin fiksu oli tää täti taas, joten voitko välittää viestin sinne, olisin yyyyli kiitollinen :)

Liinu kirjoitti...

Ei tule syytettä, mutta paha mieli ja lisääntyvä sivullinen olo. Meikäläinen kun on "muodottoman, raskaana olevan lehmän" näköinen ihan muutenkin. Sitä paitsi lehmät ei ole raskaana. Eikä raskaana oleva nainen ole lehmä. Nainen ei ole lehmä. Suvaitsevaisuutta ei ole koskaan liikaa. Se tuli selväksi, että et pitänyt Modan malleista.

Cairbre kirjoitti...

Nuo ylimmässä kuvassa olevat mekot ovat kyllä hutsahtavia, mallien maitorauhaset ovat hyvin näkyvillä ja tarkastusvalmiudessa. Ja tuo kiiltävä säkki on kyllä epäpukeva vaikka olisi minkälainen vartalo.

Myös koko Novitan kevät/kesä numero olisi voitu mielestäni lähettää Fugitettavaksi, sitä karkkivärisen Palman määrää mitä siellä oli :-O Ja myönnän että inhoan ihan sydämmeni pohjasta noita syksyn karvalankoja (funny ja mitä ne on). yöks. So sue me!

Sen taikia en osta kotimaisia käsityölehtiä enää lainkaan sillä mallit ovat enimmäkseen tosi rumia ja epäpukevia. Hyvä että toit asian esille. Kaikki neulemallit ovat erikois- tai efektilangoista tai ainakin pätkävärjätyistä, joko Novitan tai Tekstiiliteollisuuden vastaavista langoista tehtyjä ja hyviä, kauniita perusmalleja on aivan liian vähän.

laurakoo kirjoitti...

"Hyvä, hyvä, hyvä!", sanoo se mummo Saarioisten mainoksessakin. Tää täällä on siis ihan samaa mieltä uudesta Modasta, odotin joulunumerolta enemmän.

Ziina kirjoitti...

Liinu: en pitänyt modan VAATEmalleista, niiden kaavoitus on täysin ahterista, itse ommeltujen vaatteiden ompelijalla on mahdollisuus tehdä istuvia vaatteita ja nuo ovat kaukana siitä. Miksi ommella vaatteita jotka ovat muodottomia ja saavat kauniit mallitytötkin näyttämään rumilta, saati sitten raskauden rupsahduttaman tavallisen naisihmisen. Nainen ei ole lehmä mutta minulle tuli imetysaikana ainakin monta kertaa sellainen olo.
Enkä suvaitse sitä että mallitytöt puetaan ja meikataan 5 centin hutsun näköisiksi, eikös se ole sinusta alentavaa?

Sandra kirjoitti...

Now is my time to molest postman!
P.S. I like that blue sweater! Nothing exciting but nice!

Lape kirjoitti...

No ei ole ensimmäinen kerta ettei vaatteet pue edes malleja. Joissain malleissa olisi jopa hyväksi jos mallilla olisi muotojakin... aikas turha lehti tällä kertaa, varsinkin verrattuna viime joululehteen...

Liinu kirjoitti...

Ziina, ymmärsin kyllä, mitä tarkoitit. Olen vain niin herkkänahkainen ja tarkka sanoista. Hyvää viikonloppua!

Ninni kirjoitti...

Laitoin kritiikkiä eteenpäin Tekstiiliteollisuuden markkinoitijohtajalle ja Moda-lehdelle.=)
Kun he siellä pääkallonpaikalla tietävät mitä kenttä miettii, voivat he vaikuttaa tulevaisuudessa Suomen markkinoiden tarjontaan neule- ja ompeluohjeiden saralla.

AnneV kirjoitti...

Hihhihhii. Mulle oli kans tullu Moda tässä kaiken matkusteluhässäkän keskellä ja olin jopa selaillut sen läpi, mutta siitä ei ollu jääny mieleen yhtään mitään. Nyt täytyi oikein erikseen uudestaan plärätä se alusta loppuun, ja eihän siellä oikeastaan mitään toteutettavaa ollut. Tosin usein käy kyllä niin, että kun palaa uudelleen vanhaan lehteen, sitä katsoo ihan uusin silmin.

Malli 36 (huovutettu haitarihuivi) on varmasti upea - sääli vaan, että se on kuvattu noin onnettomasti.

Ja vaikka nyt tämä yks Moda vähän heikolta näyttääkin, se sentään tuli perille. Toista se on maksaa Novitan tilauksesta, kun tämän vuoden jokaista numeroa on joutunut erikseen pyytämään eikä ne silti tahdo tulla.

Äläkä Ziina suotta pidä mölyjä mahassas, eikös tää nyt ollut vielä aika kesyä tuuletusta? Eihän tää tosiaan kohdistunut kenenkään henkilöön, ja jos jostain tuotteesta maksaa, niin kyllä siitä olis kiva vähän tykätäkin.

Liinu kirjoitti...

Hei,
kommentoin kommentoimistani hiukan omssa Lokikirjassani. Sieltä voi löytää taustaa älähdyksellni, joka oli tässä aiheeton. Olen oikeastaan samaa mieltä siitä, että pitää ja saa sanoa, mitä tulee mieleen ja olla pettynyt odotuksiinsa.

vikke* kirjoitti...

Kauheita ovat minunkin mielestäni!

Totuus on vain se, että monissakin pikkujouluissa (ja muissa juhlissa) nähdään just noita kaapuja ja ollaan ylpeitä siitä että "ite tein".

Tiineenä voisin sanoa etten pistäisi tuollaisia muodottomuuksia edes nykytilanteessani päälle ;)

Meri kirjoitti...

Vaatekeskustelu nosti mielestäni esiin taas sen, ettei meillä ole hyviä ja istuvia vaate- tai neuleohjeita kuin yhdelle kehotyypille jota edustaa todella pieni vähemmistö suomalaisnaisista (pätee kaikissa ikäluokissa). Se mitä tarvitaan, on ohjeita kaikille naisille. Miten niitä saataisiin ? Käsityöohjelehdillä ei näytä olevan kiinnostusta, mutta löytyisikö muu tapa ?

Ninni kirjoitti...

Meri: Olen vain pieni kaljupäinen Ninni, mutta olen ajamassa tätä asiaa eteenpäin kun tapaan vielä tämän vuoden puolella merkittäviä dirikoita.;)