24. lokakuuta 2005

Lumikuuroja / Slightly snowy

Tykkään ykkösen enlanninkielisten uutisten lukijan äänestä, varsinkin säätiedotuksen lukemisesta. Viimeaikoina on satanut lunta useammankin bloginpitäjän pihamaalle, meilläkin oli aamulla havaittavissa hitunen siellä täällä. On siis korkea aika kaivaa kaikki talvivaatteet säilöstä ja kietoa itsensä ihaniin lämpöisiin tamineisiin. Olen aivan rakastunut ruskovillan vaatteisiin, koko perheellä on villaiset alusasut eikä takuulla palele. Eikä ihme kyllä ole edes kutittanut vaikka olen herkkäihoinen, ja lievä villan tuoksukin on vain kotoisaa, eikös?

I just love the way how tv1 english newsreader speaks, especially weather forecasts. Lately there has been snowy in many bloggers yards, and we had a little snow at morning. It´s about time to get those winter jackets and warm woolen underwear out from attic. I also love that slight scent of wool, don´t you?

Projekteja nimeltä hahtuvalanganloppujen hävitys. Toivottavasti sopivat huovuttuaan jollekin.

Project called getting rid of those unspun yarn leftovers. I hope they´ll fit to someone after felting.
Falkgarnin Sport-langasta huovutetut tossut. En ymmärrä miksi langan huopuminen epäilytti minua, myyjä sanoi että se huopuu hyvin mutta epäilin. Hyi minua, tossuista tuli loistavat, kestävät varmaan käytössä paremmin kuin hahtuvaiset. Kahdesta kerästä jäi lankaa vielä lasten tossuihin, ainakin toivon niin.

Fuzzyfeet slippers from Falkgarn Spor-yarn. I wonder why I thought that yarn wouldn´t felt, even the seller told me that it would felt nicely. And it did! There seems to be enough yarn left for childs slippers too.

Tämä on sitä KNITTING DE LUXEa, ruusupuiset puikot saavat minut nirvanaan. Ne ovat silkinsileät, lämpimät, sopivan painavat ja liukkaat, mutteivat liikaa sitäkään. Näillä ei kannata neuloa lasten painiessa vieressä, näin loistavat puikot ovat parhaimmillaan kun saa neuloa kaikessa rauhassa, ilman häiriötekijöitä. Puikot ovat verrattavissa CarteD'orin jäätelöön, hunajasaunaan tai valkoiseen tobleroneen, ehdottomat itsensä hemmottelupuikot. Vielä kun saisimme Neuletiheyden vertaamaan ovatko eebenpuiset puikot paremmat kuin ruusupuiset.

This is truly KNITTING DE LUZE, those rosewood needles drive me to nirvana. They are so smooth, warm, a little bit heavier than bambooneedles and they slide just perfectly. Perfect needles to knitting without disturbance, you could compare them to CarteDór icecream, honeybath or white Toblerone, perfect way for spoiling yourself. I hope that Neuletiheys could compare ebony needles and rosewood needles, I know that she has them both.

Jatkamme projektin nimeltä "Vapaa joulukuu" parissa. Tarkoittaa sitä että joulukuussa voisin neuloa aivan itselleni, joululahjojen pitäisi olla silloin valmiina.
Valmiina ovat:
Tumput
Hahtuvalapaset
Kaksi huovutettua hattua
Kaulaliina
Fuzzyfeet-tossut
Kierrepipo

I continue with project free december. I´m hoping that all my knittings for gifts would be ready then and I could spent that month by knitting for me or kids.
Now finished:
Mittens
Felted mittens
Two felted hats
Scarf
Fuzzyfeet-slippers
Screwed hat

6 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

Hei msn-blogini lukija! Olen päättänyt muuttaa blogiini pääsyn vain messenger-tiedoissani oleville. Syystä, jonka kerron myöhemmin. Toivon että pysymme blogiystävinä edelleen ja että lisäät minut messengeriisi ja minä saan tehdä samoin. Olen fairytale_80@hotmail.com. :) Kiitos. ~Satu H :)

Kati E kirjoitti...

Haaa, hyvä idea toi vapaa joulukuu. Mä matkin sua ihan apinana. ;D

Sandra kirjoitti...

In english, please! Love the hat!

Susanna kirjoitti...

mullakin on unelma vapaasta joulukuusta. Mutta tiukkaa alkaa tekemään. No, kunhan saa edes suurimman osan, kyllä noita hahtuvaisia voi tehdä vielä joulukuussakin kun se on niin mukavaa :D

Tosi kivoja oelt tehnyt taas! Ja ruusupuiset puikot...oi joi..

Ziina kirjoitti...

satu h :ok
kaikille vapaa joulukuu! vaadimme heti että kaikki tylsät hommat pitää jättää joulukuussa tekemättä ja nautitaan vaan lempijutuistamme, kynttilöistä, pehmoisista langoista ja elviksen joululauluista. Ja luksuspuikoista.
sandra:sure, if I have even one english reader I´ll write to her :D

Sandra kirjoitti...

That's much better, thanks!