16. syyskuuta 2005

Sananen kestovaipoista / A word about cloth diapers

Hypätkää seuraavaan blogiin mikäli aihe ei kosketa teitä, nyt ei seuraa mitään neulottua.

Ministeri Enestam suosittelee kestovaippojen käyttöä. Ihan hyvä kannanotto, mutta jollet ole ekoihminen muutenkaan niin nykyiset sähkönhinnat ja kuntien vesimaksut eivät ainakaan innosta aloittamaan. Toivottavasti yhteiskunta ymmärtäisi tulla asiassa vastaan jollakin tavalla (kestovaippaseteli, äitiyspakkaukseen vaippanäytteitä tms.) Neuvolassakin neuvontaa asiasta saa jos terveydenhoitaja on kestoiluun perehtynyt tai pyytää jotain kestojenkäyttäjää äitiysvalmennukseen kertomaan vaippavaihtoehdoista, eli opastus on hyvin paikkakuntakohtaista.
Kertakäyttövaipat ovat haitallisia paitsi luonnolle, myös lapselle. Usein kuulee valituksia siitä milloin minkäkin merkkiset vaipat aiheuttavat ihottumaa ja kumiallergiselle lapselle voivat vaipan kuminauhat aiheuttaa erittäin pahan reaktion. Oikein pesty ja hoidettu luonnonmateriaalista tehty vaippa on mielestäni paljon parempi vaihtoehto kuin kemikaaleja täyteen ahdettu ja eläinkokein testattu kertakäyttövaippa. Mutta päätän tällä erää paasauksen tähän.

Lisää aiheesta
Kestovaippainfo

Kestovaippayhdistys

One finnish minister was recommending cloth diapers in the interview. It would be nice if electricity and water would be a little cheaper here, maybe we could have many other who would like to try cloth diapers after that. I think that cloth diapers are better for babies and these things should be discussed of, discussion is not blaming.

4 kommenttia:

TiinaV kirjoitti...

Huomasin saman uutisen aamun lehdestä. Hienoa, että päättäjätkin alkavat herätä. Toisaalta toivoisin, että jokaisella vanhemmalla säilyisi valinnanvapaus päättää vaipoista itse, ilman kummankaan "puolen" syyllistämistä.

Liinu kirjoitti...

Hyvä, ettet paasaa enempää. Enestamhan ei kestä inttämistä =)

Anonyymi kirjoitti...

Tinttura, eihän syyllistämistä ole se että suosittelee!

Hyvä, että edes joku ison tahon ihminen ottaa puheeksi kestovaipat, nythän ne on ihan vaiettu juttu julkisuudessa, paitsi kestovaippayhdistyksen aloitteesta. Luulisi, että esim Vihreistä löytyisi kestovaippojen puolesta puhujia.

Susanna kirjoitti...

Minunkin mielestä on hyvä että asiasta puhutaan, ja kestoiluun kannustetaan.

Itse olen molemmilla lapsillani käyttänänyt kertiksiä ja käytän vastakin. Kaikista kestoilijoiden vakuutteluista huolimatta, en usko että kykenisin kestoilemaan. Ajatuskin että pyykkiä tulisi yhtään lisää, puistattaa. En yksinkertaisesti jaksa. Laiska mikä laiska :D Ehkä nyt kun menee paremmin siitä voisikin suoriutua, mutta silloin kun Melinda oli pieni ja olin pahasti masentunut, en olisi kyllä jaksanut edes taitella mitään vaippajuttuja :D