12. tammikuuta 2005

Enpäs taas tajunnutkaan / I didn´t quite get it

Pääsin eilen etukappaleessa kohtaan jossa aloitetaan kainaloiden kohdan kavennus ja koska en osaa ajatella neuloessani kuin pukuompelija, niin kauluksen nappilista meinasi ensin tulla aivan väärälle puolelle, oikeaan reunaan (kuvassa kaula-aukko avautuu vasempaan reunaan). Tänään soitin ohjetiedusteluun ja minua valotettiin asiasta, pukuompelijat ja vaatesuunnittelijat ajattelevat aina kappaleita tasossa ja oikea puoli ylöspäin, minä taas ajattelen vaatetta päälläni ja näin kappaleen oikea reuna ohjeessa on minulle vasen reuna. Tajusikohan tätä nyt kukaan...
Kaikkea ne juoniikaan tavisten päänmenoksi, mutta toista kertaa en tähän halpaan mene. Varokaatten kanssaneulojat ettette mene samaan halpaan ja lopputuloksena teillä onkin väärällä puolella oleva napitus.

I knitted the front of this yesterday and I wondered why the pattern told me to knit the neck opening to the right side instead of left. When I called to pattern-help I was informed that "all clothing designers and dressmakers think that the part is lying on the table flat, right side up". I hadn´t even heard about that earlier but that explained why their right side is my left. Complicated, yah?
How can ordinary knitter understand all this, while they need many years of education so they learn to think so peculiar way. Blah I say.

6 kommenttia:

Kati E kirjoitti...

Ja tätä kieroilua varten ne tarvitsee piiiiitkäääään koulutuksen. :DDD

Mutta hyvä kun kerroit ziina, etteivät muut (terhi ja susanna ainakin!), jotka suunnittelevat tuon mallin toteutusta mene halpaan. :S

Susanna kirjoitti...

Hyvä huomio tosiaan. Hyökkäsin heti ohjeen kimppuun, että mitäs mulla on edessä. Sain eilen neulottua melkein kavennuksiin saakka, huimaa!

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se taitaa olla, että ajattelee.... mutta kun se on niin automaattista katsoa miltä se jonkun muun päällä näyttää.... kai se on koulutuk´sen syytä että vaatteita opitaan sovittamaan muille???? eikä kaikkea tehdäkkään itselle, toisaalta mikä ompelija sitä eläisi itselleen tekemällä... Terv. Artesaani Lape....

Anonyymi kirjoitti...

Tuo selittää sen, miksi mun pitää aina katsoa valmiista vaatteesta, kumpaan reunaan napinlävet tulevat... Aina oppii jotain uutta!

Marjut

Anonyymi kirjoitti...

Teitkö Popista ko. neuleen samalla silmukkamäärällä kuin ohjeessa vai muokkasitko ohjetta jotenkin ? Popit kummittelevat alennuskorissa ja tuo malli on aikasta kiva...

Ziina kirjoitti...

Mulla on pienemmät puikot kuin ohjeessa, näin sain tiheyden mielestäni täsmäämään. Silmukkamäärät ovat samat. Poppia olisi tuolla robinhoodissa vaikka kuinka paljon, montaa värivaihtoehtoa ei ollut mutta lankaa oli paljon ja ne oli tarjouksessakin.