9. toukokuuta 2008

Hajatelmia blogiasioista

Sain jälleen yhden gradukyselypyynnön ja kävin itsekin vastaamassa siihen. Jäin miettimään sitä miten tärkeänä pitämääni Finnish Knit blogs-sivua pidetään koska minulle se on vain yksi blogi jota ylläpidän (ja vieläpä melko laiskasti) ja blogina se on melko huonosti tarkoitukseen sopiva.

Tahtoisin kunnon aakkosellisen listauksen, ilmoitustilaa jolle muut pääsevät itse jättämään osto-, myynti- ja etsintäilmoituksia ja päivittyneet blogit saisi näkymään, niinkuin blogilistalla. Tilaa lankakauppiaiden ilmoituksille ja ilmoituksille käsityöaiheisista tapahtumista ja matkoista.
Tahtoisin siis neuleblogilistan lisättynä muutamilla kätevillä ominaisuuksilla.

Ja kaiken pitäisi toimia ilman että ihmisen olisi pakko rekisteröityä mihinkään. Suljetut listat ja keskustelufoorumit ovat ihan kivoja tavallaan, mutta jos tieto on helposti saatavilla yhdellä googlehaulla niin eikö se ole parempi vaihtoehto?

Miksi en osaa enkä keksi parempaa ratkaisua? Osaako joku auttaa kun tässä olisi mahdollisuuksia vaikka mihin?

Loppuun vielä ihania kenkiä, onneksi eivät toimita tänne.

9 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Oi mitä popoja!

Merrun puikoilla kirjoitti...

Olen kanssasi samaa mieltä Finnish Knit Blogista, mahdollisuuksia olisi varmasti vaikka mihin ja varsinkin nyt kun Blogilista tekee blogien seuraamisesta suuren seikkailun. Ehkä jokin neule-hakukone-tyylinen olisi aika mahtava, siellä olisi blogit, kaupat, ohjeet ym. ym. Jaa taisin keksiä Räveltämön uudestaan..?

Pauliina kirjoitti...

Oletko muuten kuullut tällaisesta firmasta http://www.shopanyamericanstore.com/index.php ? Sivun avauslause kertoo, että "Shop Any American Store...We Deliver to Your Doorstep, Worldwide". Että silleen :D. Itse olen varmuuden vuoksi ;) pysynyt sivuista erossa, en ole edes tutustunut siihen, kuinka paljon palvelusta veloittavat.

Maj kirjoitti...

vastasin ilmeisesti samaiseen kyselyyn ja täytyy tunnustaa, että minulla ei ollut aavistustakaan kuka finnish knit blog blogia pitää... itse bongailen vaan kivannimisiä blogeja sivupalkista. :)

Meri kirjoitti...

Kyllä blogi on tärkeä, koska puutteineenkin se on ainoa paikka, jossa on kootusti suuri määrä neuleblogeja ja kaikki tapaamistiedot koottuna. Käyn siellä silloin tällöin, erit. ym. linkkien ja ilmoitusten takia.
Kiitos kun pidät sitä !

Nelmi kirjoitti...

Samaa kyselyä minäkin katsastelin ja kritisoinkin, ei niillä kysymyksillä salaisuudet pysy, kun pitää bloginsa nimi kertoa ja vielä asetella muiden blogeja käyntijärjestykseen.
Tuo mitä mietit tästä "yhteisöstä" on aivan hyvä ja kannatettava idea. Olisi mahtavaa löytää asiat kuin kirjan sisällysluettelosta, mutta käytännön järjestelyt siinäpä ?
Minäkin olen sellainen, että harpon missä sattuu ja bongailen uusia blogeja lähinnä toisten sivupalkeista ;)

upa kirjoitti...

Minäkin vastasin tuohon mainitsemaasi kyselyyn. Eipä ollut tosiankaan tietoa Finnish knit blogin ylläpitäjästä saatika ketkä vierailevat omassa blgissani.
Mielenkiintoisia nuo esittämsi ehdotukset!

routa kirjoitti...

Finnish Knit Blogi on tärkeä, enhän mie muualta osaa enää (jos koskaan osannutkaan) etsiäkään neuleblogeja. siitähän ne suosikit löytyvät samalla kertaa. ja välistä uusiakin suosikeiksi jääviä. Kiitos Finnish Knit Blogista!

Sirpa kirjoitti...

Minä en muuta kautta blogeja luekaan kuin Finnish knit blogsin kautta, en ole tuntenut tarvetta muita listoja ym. edes tutkia. Lisäominaisuudet olisivat tietysti kivoja, mutta hyväksi avuksi on lista näinkin.