6. maaliskuuta 2008

Mitä ruotsalaiset edellä,sitä suomalaiset perässä

Ruotsissa nousi kohu mulesing-menetelmästä kertovan ohjelman jälkeen ja vasta tämän jälkeen asia alkoi kiinnostaa suomalaisia ajankohtaisteeveen toimittajia. Satuin vahingossa katsomaan ohjelman eilen ja ihan hyvä jos viimein vihdoin suomalaisellekin yleisölle kerrotaan asioista suoraan. Milloinkohan tehdään dokumetteja puuvillantuotannosta, suuria epäkohtia löytyy näet sieltäkin. Asiaa pintapuolisesti liippaa Ulla-lehden juttu jonka kirjoittelin jo toissa vuonna.

Oletteko muuten koskaan lähettäneet pullopostia? Minä olen ja niin on miljoona muutakin ihmistä tehnyt. Ne pullot, miljoonat muovipussit, ilmapallot, leegot ja muu muovi kelluu Tyynellämerellä, hieman pinnan alapuolella jättimäisenä jätelauttana. Kaikki mereen heitetyt tai tuulen mukana tulleet jätteet koko maailmasta keräytyvät yhteen paikkaan ja asialleko ei voida tehdä mitään? Toivottavasti näin ei ole!

Maailmassa on paljon mälsää.

6 kommenttia:

neja kirjoitti...

Tyhmä minä kun en ole aikaisemmin tajunnut lukea Ullan artikkeliasi:(

Joku aika sitten tuli muistaakseni dokumentti maikkarilla puuvillantuotannosta.

Hepsi kirjoitti...

Minäkin luin nyt artikkelisi tarkkaan.
Hatunnosto ja syvä kumarrus sinulle! Hieno kirjoitus!
Pitääpä ajatella tarkemmin, mistä langat ovat peräisin. Kun sen tiedon vaan aina jostain löytäisi.

muoriska kirjoitti...

Niin.. jos ihmiset oppisivat ensin kotona tekemään asiat oikein ympäristön kannalta, niin tämä maailma paranisi itsestään. Asuuhan siellä Australiassakin ihmisiä.
Eli pitäisi kuopata jo se Joku Muu, ja kantaa itse vastuu ympäristöstä ja elämästä.

sirpale kirjoitti...

Mäkin funtsasin tota tyynenmeren juttua kun siitä oli joku aika sitten telkussa ohjelma, miten virtaukset kerää kaiken roskan yhteenpaikkaan. Ei ole kaikki roskat hyvä juttu, ei.

AnneM kirjoitti...

jep, paljon ikäviä asioita. Jopa niin paljon että joskus mun on käännettävä ajatukset muualle, ettei tulisi ikävä olo. Koko maailman taakkaa kun ei voi kantaa...

violet kirjoitti...

Juuri viime viikolla näin Ranskan tv:ssä oikein hyvän dokumentin puuvillantuotannosta. Lähinnä Usbekistanista.
Lapset pelloilla ja tehtaissa ja työntekijöillä karmeat olot ja työajat. Ja palkat.