15. helmikuuta 2008

Ehkä hullu tai muuten hurahtanutVärjääminen ja kehrääminen on vienyt mennessään, tänään kävin hakemassa lisää värejä villojen ja lankojen värjäykseen. Mies on pyöritellyt päätään kun vietän tuntikausia tietokoneella, katselemassa sukkalankoja!
Etsin värjäämätöntä sukkalankaa ja löysinkin, lähetin saksalaiselle kauppiaalle karmeita kielioppivirheitä sisältäviä viestejä ja oletan että olemme yhteisymmärryksessä siitä että hän lähettää minulle ison kasan sukkalankaa ja minä maksan ne, vielen danke.

Siitä riittää sitten muillekin värjääjille, lanka vastaa paksuudeltaan regiaa, jos kiinnostaa niin saa lähestyä sähköpostitse tai kommentein.

Aivan omaan käyttöön tilasin merinovillaa, aivan yhtä kapulakielisin viestein ja edelleen saksanmaalta, saapa nähdä miten käy. Toimitus ainakin kestää kauemmin kuin englannista. Niitä odotellessa taidan kääriä hihat ja mennä kehittelemään jotain uusia jänniä väriyhdistelmiä.

Sain miehen innostettua työhuoneprojektista, minulle tehdään ulkorakennukseen pieni, oma työhuone jossa on sähköhella , vesipiste ja työtilaa vaikka värjäilemiseen. Ja ennenkaikkea lukko ovessa jotta lapset eivät pääse hukkaamaan tavaroitani.

I´ve so in to dyeing and spinning, today I got some more colours and I can´t wait to try them. I ordered a lot of undyed sock yarn from germany and that was a bit difficult because my germany is quite awful. I think that the seller and I have understooded each other. My hubby is kind enough to make me own room to the barn where I can dye and craft, I´m so very happy about it. And maybe happier when I get a lock on that door so no-one can borrow my things.

5 kommenttia:

Ultsi kirjoitti...

No voi hitsi! Just pari tuntia sitten tilasin itselleni värjäystä varten sukkalankaa Saksanmaalta.

Katariina kirjoitti...

Ssako udella, mistä löydätte noita värjäämättömiä? Siis Saksasta?

Marika kirjoitti...

Kuulostaa jännittävältä !! Jään innolla odottelemaan värjäyksen tuloksia !
Työhuone kuulostaa myös ihanalta. Olen kade !!

milliini kirjoitti...

Hirmuisen söpöjä sävyjä on tuossa alakuvassa... Jäämme odottelemaan värjäysten tuloksia.

BTW, tuolla finnish knit blogs -sivulla on mulla edelleen vanha bloginimi ja osoite... Uusihan on Värinä käsissä ja osoite http://milliini.blogspot.com

Pirkko kirjoitti...

Moi, kyselit blogissani alpakan kehruusta. Liukastahan se on, mutta ihanaa kehrättävää. Olen kehrännyt sekä valmista topsia että raakavillaa. Kannattaa hankkia niin beibialpakkaa kuin mahdollista, "royal" lienee pehmeintä mitä on. Nettikauppojen alpakat näyttävät poikkeavan laadultaan melkoisesti. Valkoinen on kokemukseni mukaan aina pehmeämpää kuin värilliset.

Shetlanninlammas on perusvillaa, hieman karheaa ja kiillotonta suomenlampaaseen verrattuna, mutta ihanan kuohkeaa. Melkein liiankin helppoa kehrätä, ainakin topsi, jota mulla sattui olemaan ;)