17. elokuuta 2007

I did it my way

Sain koko kesän oltuani töissä värikeskuksessa varsin odotettavissa olleen idean, notta minäpä kokeilisin itsekin värjätä jotain vanhaan tyyliin. Siispä väripadat porisemaan, kokeilin verihelttaseitikkejä, samettijalkaa ja pihakäenkaalia.
Seitikkejä olisi ehkä pitänyt olla enemmän koska punaisen sijasta sain aikaan haaleita kellanpunaisia sävyjä.
Samettijalka tuotti kyllä vihreää mutta sepäs ei suostunut pysymään langassa kiinni.

Pihakäenkaalista kyllä irtosi väriä keitinveteen mutta sitä ei kiinnostanut kiinnittyä lankaan kunnolla.
Syvää itsetyytyväisyyttä uhkuen heitin pataan kaksi pussillista koolaidia, ähäskutti langat, kyllä teihin jollain ilveellä väriä saadaan. Tuloksena oli mukava kanervanpunainen, vaihteleva sävy josta voisin neuloa äidilleni sukat.


Verihelttaseitikkilangat saivat myös päälleen koolaideja ja nyt minulla on kauniin pehmeänsävyistä oranssi-lilaa lankaa sekä pirteää puna-kellanvihreää lankaa. Kuvassa myös muita viimeaikoina hankkimiani lankoja (muiden värjäämiä) sekä kool-aidattuja tuotoksia.

Jotenkin tuo kasvivärjäys ei ollut se "mun juttu" kuitenkaan;)

I tried to dye some yarns with mushrooms and plants. After hours of boiling my results were dull, lame colors, so I went to my stash, took some koolaid and used them. Results were great after all but I don´t think natural dyeing is my thing. Other people do it much better, I´ve bought some yarns from other dyers.
Neuloin elämäni ensimmäiset lorna's laces sukat ja on ihan pakko hehkuttaa langan ihanuutta! Se on sileää, se on kestävän tuntuista, siinä on aivan ihanat värit ja yksi 60 g vyyhti riitti näihin sukkiin. Ohjeena käytin tämän kesän IK-lehden sukkaohjetta joissa sukat neulottiin kärjestä alkaen, ja opin uuden tavan aloittaa sukat ja taas yhden version tiimalasikantapäästä. Tähän versioon ei tullut niitä reikiä mitä yleensä jostain ilmestyy;)

On ne niin ihanat!
I knitted my very first lornas lace socks and they´re so lovely. It took only one skein of yarn and IKs summer issues pattern.

Kaikeksi ihmetyksekseni löysin postilaatikosta Vogue Knittingin uusimman numeron. Olisin nimittäin talvella halunnut jatkaa tilaustani mutta silloin ne olivat päättäneet että tilaus on päättynyt. Nyt niiden sivuilla lukee että olen lopettanut tilaukseni heinäkuussa 2007 joten mitään laskua lehdestä minulle on aivan turha lähettää. Lehti oli kyllä ihan kiva, kiitokset vaan, mutta kun sen lähettäminen ja tilauksen ylläpito tuntuu olevan niin vaikeaa niin pitäkää lehtenne.

Somehow I got new vogue knitting althought I have cancelled my subscription after I got none magazines last winter. So thanks for your gift, don´t bother to send me a bill.

Kiitokset myös Jennille ja Tellulle ja Annelle ja Tiitsalle! On kiva jatkaa blogin kirjoittamista kun tietää että lukijoitakin vielä löytyy.

10 kommenttia:

Ultsi kirjoitti...

Älä nyt noin helposti luovuta! Sulla oli aika 'vaikeat' värjäysaineet; kerää pihasta rikkaruohoja niin pääset helpommalla ;)) Ootko muuten vielä töissä? Kävin tässä taannoin kyselemässä kuparia ja rautaa mutta myyjänä ollut ei löytänyt kaapeista kumpaakaan. Sukat on näyttää mehevänvärisiltä, etenkin tuossa keskimmäisessä kuvassa jossa valoa tulee ikkunasta.

tuitu kirjoitti...

Kiva kun jaksat päivittää, kyllä täällä lukijoita on :)

Sinikka kirjoitti...

kivat sukat:) Minäkin käyn täällä lukemassa aina kun olet päivittänyt

Villapallo kirjoitti...

Joo, kasvivärjäystä kannattaa kokeilla vielä toistekin, suosittelen;-)

Ihme ettei samettijaloillakaan värjääntynyt, mielestäni se on osi helppo väriaine, minäkin värjäsin sillä 7veikkaa ilman puretusta ja tuli vahvaa väriä!!

Mun blogista löytyy lisää asiaa, esim.
täällä

Tiinuli kirjoitti...

Kauniit sukat,, taas!

mursuliina kirjoitti...

kyllä täälläkin ollaan nenä ruudussa lukemassa sun juttuja :)

Hepsi kirjoitti...

Kauniit on sukat!
Aina minäkin täällä käyn, kun olet päivittänyt. =)

villanne kirjoitti...

Kyllä tulee käytyä aina päivityksen jälkeen!

Kauniin istuvat sukat!

näppi kirjoitti...

Samaten mä seuraan sun blogia säännöllisesti. Kivat sukat tuli!

Naksu kirjoitti...

Tosi mahtavan väriset nuo sukat!