23. helmikuuta 2007

Helmikuisia aikaansaannoksia

Keskeneräisiä töitä on vain kolme, Shetland triangle sofiasta, sydänvillatakki tytölleni ja sukat (moni)raidasta miehelleni. Minun moniraidassani on vain vaaleampi ja tummempi vihreä raita...Suomi on niin kumma maa että kaksi on jo monta ja esim. kolmen lapsen äiti on jo suurperheen emäntä. Minulla on kuusi vanhempaa sisarusta joten tuo suurperhe on mielestäni ihan muuta kuin viisihenkinen perhe. Ajat muuttuvat.

Lapset saivat kumpikin tällaiset pipot jotka on ovelasti neulottu kolme oikein, yksi nurin ja se nurja on nostettu neulomatta joka toisella kerroksella ja lopuksi pipo on käännetty nurja puoli ulospäin. Näin siksi että minusta oli nopeampi neuloa 3o 1n kuin 3n 1o.

Pattern of these hats is knit 3, purl 1, second row: knit 3, slip 1 purlwise and at the end you turn the hat inside out. I thought it would be faster to knit than purl.

Ostin Möysän asuste ja langasta muutaman kerän lankaa ja loopan jolla tuo pörröhuivi on tehty. Loopa olikin ihan hauska uusi tuttavuus ja ensi jouluna lahjapaketeista löytyy varmaan useampikin loopa-huivi.

I bought that loopa-thing and made a scarf to my daughter. Next christmas there are going to be many loopa-scarfs in giftbags.

Pakkaset sukattivat. Lankana kuusisäikeinen eli mukavan paksuinen schoeller+stahl fortissima colori, tilattu mukavasta saksalaisesta nettikaupasta syksyllä ja pääsi nyt jo puikoille. Enkä halunnut edes yrittää tehdä sukista identtisiä, nämä ovat siis erimunaiset sukat.
Näistä pohjekavennuksista tuli siistit ja kivat. Muutenkin nämä sukat istuvat kuin, öh, hansikkaat.
Kaikkein odotetuin asia tänä keväänä on huomenna, silloin saamme hakea Urhon kotiin. Ihanaa!


I knitted these long socks because there´s no sight of warmth here, it was minus 33 degrees last night. Those socks fit like a *eh* gloves.
Tomorrow is the most important day of this year, we can get our little Urho-dog home.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, Urho tulee kotiin. Kerro sitten mitenkä ekat yöt menivät. Meillekkin tulee koiranpentu muutaman viikon päästä ja jänksättää hirveästi mitenkä ekat päivät menevät. Edellisestä pennusta on jo 14 vuotta, niin kaikkea ei muista.
terveisin Maikki, Lappeenranta

Teija kirjoitti...

Loopa-huivi näyttää kovin kovin kovin keväiseltä,mukavaa piristystä pakkasten keskelle. Urho näytti tosi lutuseltä postimerkinkokoisine korvineen, onnea vaan koko perheelle kun hauvavauva tulee kotiin :D

Hanna kirjoitti...

Suukkoja ja rapsutuksia ihanaiselle Urholle!

Silmukatti kirjoitti...

Ihanan väristä toi sun sukkalanka. Ja sukatkin näyttää mukavilta.

sandra kirjoitti...

Love long socks! Sure they look warm and cozy!