30. syyskuuta 2006

Hirveä, lauantai / Moose, saturday

Hirvijahti alkoi, olkaa siis kaikki entistä varovaisempia tieliikenteessä.



Osaako kukaan selittää miksi tällaisen klimppilangan klimpit menevät aina neuleen nurjalle puolelle? Käykö muillekin niin?



Idenan crazy-langasta neulotut sukat kokoa 23.

Moose hunting season started today. Let´s be careful when driving:)

Hat is from sirdar gigi, all the spots seemed to go on the wrong side. Does it happen to others too? Little size 23 socks from idena crazy, both are 2-year birthdaypresents for my neace.

ei mittään

Juu ei mitään, kunhan linkitin tuon socktoberfestin nyt muistessani. Bloggaan illalla kun kamera tulee hirvestä, käykää sillävälin katsomassa tankinlämmikettä:), enemmän täällä.

Ai niin, olen keskiviikkona Hellsingissä, haluaako joku reipasaskelinen shoppailuseurakseni?

28. syyskuuta 2006

Naisia avun tarpeessa

Viime aikoina blogistanissa ja keskustelupalstoilla on keskusteltu paljon naisista:

Huvittuneena olen seurannut parin jakson verran mallikoulua ja nautiskelen Daddalien syväluotaavasta reportaasista kunkin jakson jälkeen. Mallikoulusta löytyy anorektikko, liikaa ajatteleva ja liian painava tyttö jota jo suunnitellaan xl-malliksi (siis sellainen ainaskin 56 kiloinen tyttö). Ei hätää jos olet missannut koko mallikoulun, lue Daddalien tuulikaapista mitä siellä on mesottu. Miksi tällaisia vääristyneitä kauneuskäsityksiä saa edelleen esittää telkkarissa?

Jemory ja moni muukin on miettinyt Viiviä. Viivin mielestä feministit on mäkättäjiä, Viivi haluaa olla hyvä jätkä ja Viivi on kirjoittanut oppaan sinkkunaisille. Viivi tietää, mistä aineksista täydellinen sinkkuus muodostuu: ystävistä, matkoista, miehistä, juhlista, shoppailusta ja miehistä, mutta Viiville ei taida tulla mieleenkään että samat asiat ovat mahdollisia myös perheellisille, tosin yhden kunnollisen miehen kera. Viivin kirja vaikuttaa pinnallisuuden hurrahuudolta. Eikö Viivi tajua että feministien ansiosta tämänpäivän Viivit saavat olla ja mellastaa. Tavoitteleeko Viivi kiihkeästi vuoden turhin julkkis palkintoa?

Ja sitten on Saimi jonka mielestä yhdenkään naisen ei tulisi mennä minnekään ilman korkokenkiä, joita hän ainakin pitää koko raskausajan jalassaan ja tuskin suostuu synnyttämäänkään ilman niitä. Siperia opettaa, Saimi!
Totta on että suomalaiset naiset pitävät liian vähän naisellisia kenkiä ja vaatteita mutta ajateltaessa sanaa naisellinen, ei rouvan image ihan ensimmäisenä putkahda mieleen. Pisteet kuitenkin Saimille keväisestä Marimekon Jokapoika-paidan arvostelusta, jonkun oli jo aika sanoa jotain.

Naisjohtajan luotsaama Marimekko on viime aikoina saanut ainakin blogimaailmassa kielteistä huomiota hyökkäämällä sellaisten bloggaajien kimppuun joiden blogeissa on nähty jotain marimekkoon viittaavia tuotteita. Tutkiessani marimekon pörssikurssia puolen vuoden aikana voi huomata äkillisen kurssinlaskun kesäkuun jälkeen joka saattaa olla suoraan verrannollinen firman ärhäkkyyteen hyökätä tavallisten ihmisten "marimekkoväärinkäytöksien" kimppuun. Huonosti menee, ei voi muuta sanoa. Olikohan Saimin sanoilla samanlainen vaikutus kuin lapsen sanoilla sadussa Keisarin uudet vaatteet.

Lukisin mielelläni suomalaisista naisista jotka osaavat antaa itsestään järkevän ja positiivisen vaikutelman, tai jopa parantavan suomikuvaa. Löytyykö julkkiksista sellaisia?

26. syyskuuta 2006

Excel-lent

Vietin sunnuntaipäiväni maanisen järjestelyinnon vallassa ja excelöin lankani. Ja puikkoni sekä koukkuni. Mies katsoi minua vähän oudosti :D Taulukkolaskenta on kivaa:) Lankojen määrä oli vähentynyt tammikuun 45,3 kilosta alle 41 kiloon, kiva juttu.

Ilmoittauduin myös Socktoberfestiin, sillä ainahan niitä sukkia tulee tehtyä, puikoilla on parhaillaan kolmet sukat ja yksi dna-sukka odottaa pariaan.
Kohta alkaa perinteinen juhlakausi kun kaikilla on synttäreitä, nimppareita ja joululahjojakin pitää miettiä. Koruhommien myötä neulottavia lahjoja tarvitsee tehdä vähemmän koska naisväkeä voi aina ilahduttaa kivalla kaulakorulla, korvakoruilla tai rannekorulla.

Syksyn aikana tulemme siis näkemään tavallista enemmän miesten sukkia ja sukkalankalaatikosta olisi tarkoitus neuloa kaikki yksittäiset pikkukerät pois. Törmäsin viime viikolla täällä kivaan saksalaiseen verkkokauppaan jossa sukkalangat olivat ehkä jopa hävyttömän paljon edullisempia kuin Suomessa. Tilausta odotellen...

Huovutin eilen nämä jämälangoista ja itse värttinällä kehrätyistä langoista neulomani patalaput ja kissanpeiton. Kuva on ennen huovutusta ja pesukone oli yhtä karvainen kuin luonnontilainen brasilialaistäti.


I had fun in sunday when I put all my yarns listed in excel. I listed also my needles and hooks and hubby gave me odd glances :D Total amount of my yarns have reduced since january 45,3 kilos to below 41 kilos and that´s a good thing.

I´m partisipating to socktoberfest because even now there´s three pairs of socks on my needles and one dna-sock is waiting for companion. We´ll see more men socks at this autumn and I´m going to knit all those little single skeins of sockyarn away to make room for the yarns I ordered from Germany. Sockyarns are much cheaper there than in Finland. I hope they arrive soon :)
Pre-wash picture: I did some felting yesterday, I´ve knitted potholders and cat blanket from yarns I´ve spinned two years ago. Washing machine was as hairy as brasilian women without waxing. (They must be really hairy, why else they would be so enthusiastic with waxing?)

23. syyskuuta 2006

Aivan täydelliset napit / Just the perfect buttons

Eivätkös olekin ihanat napit?
Just the perfect buttons for my jacket.

His eyes are like toffeebuttons :)

Meidän vanha nappisilmä Saurus:)



No okei, yksi non-grumpy face kuva kun Sandra pyysi : )

Ok, just this one non grumpy-face for the end. Sandra, you asked for this.



FOR SALE
Uutta kotia kaipaavat vielä:

184g Haalean tipunkeltaista hahtuvaa jämsän villatehtaalta, erittäin tasalaatuista ja hyvää hahtuvaa. Villavaippahousuihin tai huovutukseen, 5 e
170g ameriikasta tuotua bernatin keinokuituvauvalankaa, vyötteessä vauvanpeiton ohje. 4 e


94g painoinen melli-kerä. Tästä voisi tehdä sellaisen huovutettavan verkkohuivin...jos viitsisi. 3,5 e.


Komea Pirkka-herra on kotoisin Tampereelta, hieman pisteliästä sorttia. Väri todellisuudessa kirpeä myrkynvihreä, painoa 102 g, 4e.
Keinokuitukammotuksia, sininen microlanka on oikeasti käytössä miellyttävää ja riittoisaa, 50 g kerässä on 145m. 2e
Tango star, lisää glamouria syksyysi vain kahdella eurolla. Kipeään pörröntarpeeseen voin myydä toisenkin kerän.
Herttainen ja hiljainen lily on saanut uuden kodin.
Noinikkään farkunsinistä pehmoista bambinoa 175 g, 3 e.

Kaikenlaisia ( no ainakin melkein) ehdotuksia voi esittää, nopein ja vahvin voittaa yms. viidakon lait pätevät. Hintoihin lisätään postikuluja tarpeen mukaan ja semmottista. Postia voi laittaa ziina77 @ hotmail piste com tai jättää varauspyynnön kommentteihin.

Jos jollain on tarvista niin multa löytyy 13 g tuota regia bamboo lankaa.

21. syyskuuta 2006

Siis daa, nyt _myydään_lankaa

No katsotaanpas mitä kammotuksia olisi lähdössä:

Suohirviölankaa, tai jotain sinnepäin. Aivan taatusti koskematon kerä, 2,5 e hus pois. (varattu ss)

Kirjava regia, aloitettu säärystintä mutta koska olin tehnyt jo sukkaparin samanlaisesta langasta, kävi tuo väri tökkimään ja Pahasti. Ilahduta anoppia ja kudo hänelle sukat, regialanka 2e.(varattu mk)
42g mikrokuitulankaa, samanlaista löytyy alempaa sinisenä. 0,50 e
85 g maxi mohairia, niinikään 50 cent. (varattu tp)
Pussilöytöjä, punakirjavaa noin nallen vahvuista lankaa 550 g, hintaan 5,5 e (varattu mk)
430 g sinivihreäkirjavaa noin nallen vahvuista lankaa, 4 e (varattu mk)
395g harmaankirjavaa noin nallen paksuista lankaa 4e (varattu jh)

184g Haalean tipunkeltaista hahtuvaa jämsän villatehtaalta, erittäin tasalaatuista ja hyvää hahtuvaa. 5 e
170g ameriikasta tuotua bernatin epämääräistä keinokuituvauvalankaa, vyötteessä vauvanpeiton ohje. 4 e
Harmaata erittäin tuntematonta lankaa 93 g, 0,50 e. (varattu tp)
Harmaamusta-meleerattua nallea 148 g, 2,5 e.(varattu jh)

94g painoinen melli-kerä. Tästä voisi tehdä sellaisen huovutettavan verkkohuivin...jos viitsisi. 3,5 e.

Virolainen Liisukka kaipaisi rakastavaa kotia. 3,5 e (varattu)

Komea Pirkka-herra on kotoisin Tampereelta, hieman pisteliästä sorttia. Väri todellisuudessa kirpeä myrkynvihreä, painoa 102 g, 4e.
Keinokuitukammotuksia, sininen microlanka on oikeasti käytössä miellyttävää ja riittoisaa, 50 g kerässä on 145m. 2e
Tango star, lisää glamouria syksyysi vain kahdella eurolla. Kipeään pörröntarpeeseen voin myydä toisenkin kerän.
Herttainen ja hiljainen lily kotiutuu teille puolella eurolla. (varattu ss)
Noinikkään farkunsinistä bambinoa 175 g, 3 e.

Tämän tivolinkirjavan nallen jätin viimeiseksi, yrityksistä huolimatta minulla on vielä jäljellä 160 g tätä syysiltojen kirjavaa iloa, uuteen kotiin tämä lähtisi kolmella eurolla. (varattu mk)

Yarns above are for sale.

Kaikenlaisia ( no ainakin melkein) ehdotuksia voi esittää, nopein ja vahvin voittaa yms. viidakon lait pätevät. Hintoihin lisätään postikuluja tarpeen mukaan ja semmottista. Postia voi laittaa ziina77 @ hotmail piste com tai jättää varauspyynnön kommentteihin.

Regian bambulangasta neuloin valepalmikkosukat. Jos jollain on tarvista niin multa löytyy 13 g tuota lankaa. Regia bamboo-sock, fakecable.


Prismalta pongattua, täysakryylinen Liisa-lanka euron kerä, halpaversio valovilleistä. Lapset ovat ihan ihquina näistä:( Kuva ei kerro räikeää totuutta. Neulottavissa iltayhdeksän jälkeen hämärässä huoneessa tai päivällä aurinkolasit päässä. Osta omat kammotukset lähimmästä prismastasi...
Kids love these yarns, I don´t. Maybe perfect yarn for knitting in dark areas.

18. syyskuuta 2006

Nyt ei röyhelöitytä / Don´t feel ruffled now


Viime aikoina olen melkein salaa ja kaikessa hiljaisuudessa neulonut palmikkotakkia, jonka ohje löytyi Garnstudion sivuilta. Toinen hiha piti tehdä aivan eri värjäyserän langoilla mutten kyllä erota enää kumpi ja napitkin odottavat vielä kaupassa. Mallissa on röyhelöreunat mutta ajattelin jättää ne tekemättä ja nautiskella neuleen kalevalaisesta yksinkertaisuudesta.

Neuleeseen käytin farkunsinistä isoveljeä noin 700 g (vaaka ei oikein osannut päättää tarkkaa painoa), puikot 3mm, ohjekoko S ja lopputulos on tiivis ja tyköistuva, tykkään kovasti. Saamme lisäkuvia kun napit on ostettu.

Siinä missä toiset inhoavat neuleiden kokoamista, minä teen kaikki heti valmiiksi asti ja vieläpä nautin siitä jos saan erittäin siistit ja huomaamattomat saumat aikaan.


Syyskylmät saivat kaipaamaan myös kurkulle lämmikettä ja pari vuotta sitten ostamani zitron loft neuloitui kutittamattomaksi kauluriksi. Tähän meni yksi 50g kerä ja tähän löytyi ohje Garnstudion englanninkieliseltä puolelta. Kasvimaan kurkut paleltuivat jo joten suojellaan sitä mikä on vielä jäljellä.
Käytin pois hellyydellä säästelemäni noron jämät ja nämä ovat miltei ohjeenmukaiset polysemiakämmekkäät.
Miltei ohjeenmukaiset kämmekkäät tehdään vilkaisemalla ohjeesta silmukkamäärä ja kuvasta ulkonäköä ja tekemällä sitten oman muistin mukaan loput.


I have knitted in silence and my blue tailored jacket is now finished. You´ll find the english pattern here and as you can see, there should be ruffles on the edges of the jacket. I decided not to do them, it´s nice and simple this way. I used thick yarn and 3mm needles, so this jacket is great for outside use.
Some knitters dislike sewing pieces together but I love to do it rightaway and as neatly as I possibly can.

Cold weather is here, there has been frosty in some mornings and some cover for my throat was needed. I used zitron loft which is 100% merino and non-itchy, and a pattern from here.

I have been saving some leftovers of noro and I decided to knit wristwarmers. They´re almost made with this pattern.
Almost because I just glansed the pattern and made these using my memory.

12. syyskuuta 2006

Metsäkukkia

Tästä kukkamallista tulee vielä jotain suurempaa, täytyy kehitellä vielä.

This is beginning of a larger plan, we´ll see those flowers again.

METSÄKUKKIA

Metsään on tullut jo syys,
lohduton yön hämäryys.
Vaan hongat huokaillessaan
suojaavat kukkia maan.
Hongiston suojaan on jäänehet
pienoiset metsäorvokit nuo,
syksyn unhoitti laasta pois.

Yksinäin allapäin
saavun kukkien luo,
poimin ne armaallein.
Anteeksi saan,
tien onnellaan
tunnen taas löytänein.

Niin kesä saapuu jo uus,
kukkien uus ihanuus.
Metsässä puut vihannoi,
sunnuntain hääkellot soi.
Vierelläin ohjaan näin
kirkkohon morsion.
Metsäkukkia on
hällä morsiuskimpussaan.

Hymyillen, tietäen
katseet yhtyvät nyt.
Vain me tunnemme sen.
On matkan pää
liittomme tää,
syy metsäkukkien.

Kappaletta voit kuunnella täältä. (Hanurivaara!)

You can listen that song here, topmost song.





Alkuviikko on ollut lankaisa, Villapuodin syysalesta raaskin viimein hankkia tätä visjögarnin kirjavaa lankaa ja myös Ninni lähetti lankaa. Ihania, eikö?

It´s been a yarny beginning of a week, Ninni send me some cotton and merino-silk and ombre yarns which are spinned by Spinning-Jenny are from Villapuoti´s sale.


Ja niin ne äitin mussukat kasvavat ja ovat pisteliäitä kuten kunnon teini-ikäisten kuuluukin olla. Medauroidea extradentat ovat jo huisin pitkiä.

And pics of my stick insects, my little bugs are not so little any more, they´re spikey teenagers now.
Sympaattisia kavereita, nämä alemman kuvan Lamponius guerinit ovat suosikkejani rauhallisuutensa vuoksi.

7. syyskuuta 2006

Mitä ihmettä Wolfgang! / What´s happened to Wolfgang?


Saksan postilaitos yllätti minut miltei housut nilkoissa, perjantaina lähettivät lehden ja se oli maanantaiaamuna laatikossa?????????????? Kurkistus lehden sisälle onnistuu täällä.
Rebecca on todella kiva lehti josta löytyy useita mieleisiä malleja, harmi että se pitää aina tilata saksasta.

Tiistai menikin hiljaisissa merkeissä. Keskiviikkona postilaatikko oli aivan täynnä, Gabaldonin uusin kirja ja Mme. Niinalle osoitettu suuri kirjelähetys Ranskasta. Näissä ranskalaisissa neulemalleissa on jotain tenhoa, kaikkiin opuksiin voi tutustua lähemmin täällä. (No pahus, eikös tuonnekin ollut jo tullut uusia lehtiä.) Plus että varmasti olet muodissa mukana jos noista jotain neulot.


Keskiviikkopäivälle saatiin ajoitettua myös maanmittarin käynti lempeässä tihkusateessa ja kello kahdestatoista eteenpäin helsinginreissu. Miehen hoitaessa rengasostoksiaan, minä marssin metroasemalla ja suhautin keskustaan (vähänkö olin ei-maalainen) Menitaan jossa hipelöin pitkään ja hartaasti kaikki rowanin langat läpi, tunnustelin hellästi jaegereita ja otin ronskin kouraisun wetterhoffin silviasta.
Ronskeja kouraisuja harrasti myös eräs pieni rattaissa istuva langanrakastaja joka reippaana nappulana tiputteli keriä lattialle. Siirryin oitis kauemmaksi jottei minua olisi sekoitettu asiaan, jokainen äiti varmaan oppii aikanaan sen että lapsen ja kauppatavaran turvaväli on vähintään puoli metriä.
Menitasta adoptoin nämä, ja muistinpa jopa sen puuttuvan 3mm pyöröpuikonkin hankkia. Aiemmin ainoa 3mm pyöröni oli bambuinen, ei kiva kaikille neuleille.


Matkani jatkui Hobboksiin. Olin iloinen että löysin tämän Knitting Naturen sieltä. Selasin näet kaupan koko neulekirjaston läpi enkä löytänyt oikein mitään miellyttävää, moni kirja putosi amazonin wish listiltä nyt pois. Ja akateemisen lehtihyllyltä ei löytynyt mitään kivaa.
Huonosti navigoiden (mistä hitosta minä voisin arvata että Unioninkatu on osittain yksisuuntainen) löysimme Hakaniemen hallin ja yläkerrasta Vihreän Vyyhdin. Olin aina olettanut kaupan olevan muutakin kuin pieni myyntitiski nurkassa mutta sellainen se oli. Mukaan löytyi sukkalankoja ja ohuemmat puikot. Harmi kyllä sopivia ruusupuisia pyöröjä ei löytynyt mutta niitä on tulossa. Juttelimme myyjän kanssa myös ruusupuisten tai eebenpuisten virkkuukoukkujen ottamisesta valikoimiin, bambukoukuissa on se ikävä puoli että bambun syyt ovat karheita ja repivät langan kuituja. Jään toiveikkaana odottamaan puisia koukkuja:)
Muistin myös ostaa tyttären villatakkiin napit ja hameeseen vetoketjun Punaisesta Langasta.

Paluumatkalla eksyimme Pasilan kautta Ikeaan ja tietenkin Biltemaan. Shoppailimme hillitysti, mieheni ruokki minut broileripastalla Liljendahlilla (pastakastikkeessa oli aivan varmasti laktoosia mutta se on sen ajan murhe se) ja kotiin päästyämme olin niin väsynyt etten jaksanut kunnolla edes lehtiä selailla.

I`ll translate later, now I´m exhausted about shopping and flue.

1. syyskuuta 2006

Osasinpas! / I did it!

Tilasin phildarilta lehtiä ranskaksi! Ranskankielentaitoni rajoittuu ilmaisuihin oui, non, bonjour, merde, putain ja ca va, onneksi on babelfish josta oli paljon apua. Tilasin myös uusimman rebecca-lehden ja voisin lyödä vaikka vetoa että phildarit tulevat jo ensi viikolla ja rebecca sitten vasta seuraavalla viikolla. Myös uusin Gabaldon, Tuliristi, on julkaistu suomeksi ja odottelen myös sitä ensi viikolla saapuvaksi.


I ordered some magazines from France and because I don´t speak french (except oui, non, merde, putain and ca va), that was quite a successfull order. In same day I ordered rebecca-magazine from german and I bet that comes in two weeks, german post is somehow slow. Newest Diana Gabaldon, The Fiery Cross is published in finnish, and I can´t wait to read it.

Kuvassa elokuun viimeinen työ, mozart-mohairista virkattu syysmyssy. Hassuja kuvia mutta koska en ole Mrs. Wonderful, ei käteni veny pidemmälle kuvauksissa.

Last finished item in august, crocheted beret for me. If I were Mrs.Wonderful, I could get amazing pictures of myself.


Elokuussa valmistui:
Samos paita pojalle
Vihreät sukat 6ply regiasta itselle
Kahdet villasukat tytölle
Puuvillapipo pojalle
Virkattu vihreä pipo tytölle
Ene´s scarf
Virkattu syysmyssy

Ommeltuja: työkalukotelo, pinkki kissapaita ja musta pitsipaita.

August FO:s
Sweater for DS
Green socks for me
Two pairs of socks for DD
Hat for DS
Crocheted hat for DD
Ene´s scarf
Crocheted beret for me
Sewn: tool hide, catshirt and lace shirt.