18. syyskuuta 2006

Nyt ei röyhelöitytä / Don´t feel ruffled now


Viime aikoina olen melkein salaa ja kaikessa hiljaisuudessa neulonut palmikkotakkia, jonka ohje löytyi Garnstudion sivuilta. Toinen hiha piti tehdä aivan eri värjäyserän langoilla mutten kyllä erota enää kumpi ja napitkin odottavat vielä kaupassa. Mallissa on röyhelöreunat mutta ajattelin jättää ne tekemättä ja nautiskella neuleen kalevalaisesta yksinkertaisuudesta.

Neuleeseen käytin farkunsinistä isoveljeä noin 700 g (vaaka ei oikein osannut päättää tarkkaa painoa), puikot 3mm, ohjekoko S ja lopputulos on tiivis ja tyköistuva, tykkään kovasti. Saamme lisäkuvia kun napit on ostettu.

Siinä missä toiset inhoavat neuleiden kokoamista, minä teen kaikki heti valmiiksi asti ja vieläpä nautin siitä jos saan erittäin siistit ja huomaamattomat saumat aikaan.


Syyskylmät saivat kaipaamaan myös kurkulle lämmikettä ja pari vuotta sitten ostamani zitron loft neuloitui kutittamattomaksi kauluriksi. Tähän meni yksi 50g kerä ja tähän löytyi ohje Garnstudion englanninkieliseltä puolelta. Kasvimaan kurkut paleltuivat jo joten suojellaan sitä mikä on vielä jäljellä.
Käytin pois hellyydellä säästelemäni noron jämät ja nämä ovat miltei ohjeenmukaiset polysemiakämmekkäät.
Miltei ohjeenmukaiset kämmekkäät tehdään vilkaisemalla ohjeesta silmukkamäärä ja kuvasta ulkonäköä ja tekemällä sitten oman muistin mukaan loput.


I have knitted in silence and my blue tailored jacket is now finished. You´ll find the english pattern here and as you can see, there should be ruffles on the edges of the jacket. I decided not to do them, it´s nice and simple this way. I used thick yarn and 3mm needles, so this jacket is great for outside use.
Some knitters dislike sewing pieces together but I love to do it rightaway and as neatly as I possibly can.

Cold weather is here, there has been frosty in some mornings and some cover for my throat was needed. I used zitron loft which is 100% merino and non-itchy, and a pattern from here.

I have been saving some leftovers of noro and I decided to knit wristwarmers. They´re almost made with this pattern.
Almost because I just glansed the pattern and made these using my memory.

6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Nätti on paita ja kämmekkäät ihanan väriset!

Sä joskus sanoit tosta että suorastaan nautit viimeistelyjutuista, kun kohta näkee millainen valmiista työstä tulikaan. Mä päätin silloin että minäkin tahdon opetella hyvin yhdistämään kappaleet, ja nyt osaan, ja oli kyllä opettelemisen arvoinen juttu! Tosin niskat mulla on aina jumissa yhdistelypuuhien jälkeen mutta minkäs teet, kauneudesta on kärsittävä :D

vikke* kirjoitti...

Samaisia kämmekkäitä (mutta samalla miettinyt josko kuitenkin lapaset....) olen ajatellut Norosta tehdä, kun tuota Kureyonia on :)) Ihanat nuo sinun!! Tosi nätit.

Neuletakki on myös nätti. Ehdottomasti paempi ilman niitä röyhelöitä :D
Miust tuo oikeanpuoleinen hiha on hieman vaaleempi, mut varmaan kuvassa jokin (auringon)heijastus jos eroa ei huomaa. Hyvä niin ;)

sandra kirjoitti...

Oh, the jacket! Great! Now show on you (please, no grumpy face).
Question for myself: why on earth I have never knitted neckwarmer - I really need something lke that!

ihanasonja kirjoitti...

hauskan värinen palmikko!

Kati E kirjoitti...

Taas kaikkea ihanaa. :DDDD

Piilomajan emäntä kirjoitti...

Sainkin idean..tuo kauluri passaisi juuri tänne meidän oloihin kun kaulaan haluaa jotakin mutta villapaita takin alla olisi liian kuuma.