9. joulukuuta 2006

Pönttöprinsessa

Paras tapa torjua uhkaavaa joulustressiä on tehdä jotain aivan muuta. Käytin veronpalautuksia hyödyllisesti ja ostin maalia. Ensimmäisenä muutoksen kohteeksi joutui kamarin pönttöuuni.

Entinen kermaan vivahtava vauvankakan väri sai mennä ja tilalle romanttista vanhaa roosaa.

Ihana, oikea pönttöprinsessa. Tekee mieleni askarrella kruunu tuonne päälle:) Tuo seinä saa joskus uuden värin ja uudet tapetit, mutta asia kerrallaan.

Seuraava kohde olikin alakerran pikkuvessa joka oli yleisilmeiltään nuhjuinen ja puiseva. Pidän kyllä puupinnasta mutta koska saamme nauttia siitä ulkoeteisessä, eteisessä, pesukonehuoneessa, portaikossa, yläkerran vessassa, lastenhuoneessa, kodinhoitohuoneessa ja saunassa niin pieni vaihtelu on jo tarpeen. Ai niin, myös vinttikomerot ovat paneloidut. Yli puolet talostamme on paneloitu! Hullu paneloittaja on asunut täällä!

No jokatapauksessa, vessasta tuli tälläinen:

Katto on vaaleansininen ja seinät tuollaiset petrooliin vivahtavat, minulle tulee väreistä mieleen laivan sisustus tai vanhanajan ulkovessat, miehelle venäläinen laivan konehuone. Lopputulos miehekäs ja erittäin mieluisa. Piste iin päälle tulee olemaan heräteostoksena shoppaamani laminaattilattia joka kyllä kestää kun vessassa ei paljoa roiskita vettä. Aina se nuhjuisen pissanhajuisen muovimaton voittaa.


Vessaan tulee vielä uusi peilikaappi, matto ja pyyhkeitä ja sen ei tarvitse enää olla nuhjuinen ja epäviihtyisä. Altaan yläpuolelle lätkäisen vielä somat kaakelit ja kun vauhtiin pääsen niin kaakeloin keittiön välitilan,yläkerran lavuaarin yläpuolen ja ostan uudet ruokapöydän tuolit. Sitten voin hengähtää hetken ja nauttia joulua parannetussa kodissa.

I´ve done some painting in our house, first one of our fireplaces got a new rosy colour and then I painted out downstairs toilet. And there´s more improvements going on...and no christmas-stress at all.

VIELÄ EHTII MUKAAN ALLAOLEVAAN ARVONTAAN!

8 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Ihania remppajuttuja!

Mun ex-pomon asui pikkuyksiössä, mikä oli pystypaneloitu kauttaaltaan, myös katto. Siellä tuntui aika... saunamaiselta. Ja kämppä oli ihan keskustassa, että muutos oli melkoinen kun tuli ulkoa sisälle :D

vikke* kirjoitti...

Vessan kattoon sopisi hyvin neliönmuotoinen verkko (kiinnitetty kulmistaan ja keskeltä roikkuu ilmavasti alas) ja verkkoon korkkikorkkeja, simpukoita...jotain meriaiheista :))
Olen tälläisessä vessassa vieraillut ja se oli must tosi kiva!

Kyl se aina piristää kun saa uutta ilmettä.

ainaoikein kirjoitti...

Vessasta tuli hieno! Ja pönttöuuni näyttää huomattavasti kauniimmalta uudessa värissään.

Meillä on makuuhuoneessa panelit, valkoisella kuultomaalatut. En tykkää yhtään. Mutta aikaa remontointiin ei ole, joten pakko toistaiseksi kestää.

nimim. kesälomaa odotellessa.

Helmis kirjoitti...

Hei, Krista (toimunpipo) hoitaa sitä Fufoblogia, joten täytyy pyytää häneltä apua siihen listalta poistoon.

Minäpä laitan Kristalle postia.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja muutoksia :) Meilläkin on puoli taloa paneloitu, mutta se hullu paneloija asuu vieläkin täällä (mies tykkää paneleista kovin). Niihin tottuu kyllä ajan kanssa.

Ninnu

Silmukatti kirjoitti...

Oi kun tuli pönttöuunistasi nätti!
Itse asustelen perheineni rintamamiestalossa, keskikerros rempattiin kesällä perusteellisesti ja enää puuttuu olkkarin nurkasta takkauuni. Ollaan harkittu vakavasti uutta pönttöuunia, sopisi talon henkeen.

sandra kirjoitti...

Finally someone without x-mas stress (beside me)! I was just telling my hubby who it would be nice to get rid of kids for few days so I could oaint their room (little room with so damn many things in there)

ilosilmukka kirjoitti...

Kiva tuli vessasta. Hyvä väri seinissä!