23. heinäkuuta 2006

Spare some world

Ideoita niille jotka eivät halua heittää mitään pois

Epäröitkö aina kun pitäisi laittaa jotain roskiin?

Vinkkejä näprääjille:

Tutustu SECCON tuotevalikoimaan jos nurkista löytyy vanhoja kännyköitä, tietokoneita, äänilevyjä tai auton sisuskumeja. Entäs lankarullat tai vanhat ruokailuvälineet? Täällä näkee niiden uuden ulkomuodon.

Nämä ovat jo vähän vaativampia kierrätysjuttuja:

Nämä vanhoista pölynimureista sun muista kotkottimista valmistetut valaisimet ovat tainneet vilahtaa telkkarissakin, niinkuin nämä lasituotteetkin. Lotek tekee autonrenkaista ja vanhoista ammeista jännittäviä huonekaluja. Ja näppärä handfree syntyy kätevältä hetkessä.

Ompelijoille löytyy ideoita vaikka millä mitalla:

Pursuaako varastosi retrokankaita? Vilkaise mitä Mirka tekee niille. Epämääräisistä paloista voi tehdä vaikka mitä, niinkuin täällä näkee. Glope hope näyttää mallia vanhojen farkkujen ym. uusiokäyttöön. Ja kaikkihan tuntevat TWINin? Heidän kauppansa Porvoossa on tutustumisen arvoinen paikka. Vanhat pyyhkeet voit kierrättää kestovaipoiksi, jos et itse koe vaippoja tarvitsevasi, materiaali kelpaa varmasti jollekin vaippaompelijalle. Tai heittäydy uskaliaaksi ja väsää itsellesi kestositeitä, ovat takuulla mukavampia kuin muoviset.
Ja lastenvaatteita tehdessä jää aina tähteeksi pehmeitä kankaita, niistä saa kivoja peittoja vaikkapa vauvalahjoiksi.


Käyttökelpoisen tavaran voi viedä kierrätyskeskukseen jollei sitä itse tarvitse. Ja vastaavasti jos kaipaat materiaalia askarteluihisi, sieltä voi löytää vaikka mitä. Idearikasta tulevaa viikkoa!

This time the subject was recycling, you´ll find lotsof interesting ideas in links above. Have a crafty week!

7 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Vau mitä olet löytänyt.
Itse olen vienyt langantilkut ja kerän loput paikalliseen päiväkotiin ja ne ovat jakaneet ne muiden kunnan vastaavien kanssa..

Annash kirjoitti...

Wow. Tämä on upea postaus! Kiersin kaikki antamasi linkit ja varsinkin Jukka Isotalon lasityöt saivat minut kuolaamaan.

Siniset Silmukat kirjoitti...

Kiitos antoisasta lukuhengestä! Varsinkin kun olen itsekin innostunut nyt tästä materiaalien kierrättämisestä!

tinna kirjoitti...

KIITOS KAUNIS näistä linkeistä - nyt kun olen lomalla teen sen mitä on pitänyt tehdä jo kauan, eli kierrän ympäri kaikki helsingin vintage-kierrätys sun muut kaupat! Toi kestoside juttu kiinnostais kyllä, oon kauan jo miettiny että miten niistäkin tulee valtavasti jätettä.. Oli hyvät linkit :) Niitä kautta löysin valtavasti uusia linkkejä ja ideoita, joten oon tässä selaillu nettiä 45 minuuttia enkä vielä ehtinyt edes aamupalalle :)

Katiija kirjoitti...

VSB =)

Katja kirjoitti...

Onneksi olkoon, voitit blogiarpajaisissani! Paketti lähtee tulemaan joskus ensi viikon aikana.

Sari V kirjoitti...

Kiitos! Tämän innoittamana puhalsin eilen pölyt ompelukoneen päältä ja ompelin eilen lapsille pussilakanoita ja lakanoita. Käytin materiaalina vanhoja, aikuisten kokoisia pussilakanoita ja lakanoita. Vielä löytyy materiaalia ja ideoita tehdä tilkkupussilakanoita.