8. kesäkuuta 2006

Tampere, tuo lukemattomien kysymysten kaupunki / Tampere, city of many questions

Ken on tämä uhkea neito? Who´s this maiden?
Miksi tuo roikottaa märkää kissanpoikaa?
Why does he drag that wet kitten?

Miksi patsaitten vehkeet ovat tämän kokoisia?
Why are the peckers of the statues this small?

Ryyppääkö nuoriso tällä rinteellä ja onko tuo kaide siksi etteivät he humalapäissään vieri jokeen?

Do young people drink at this slope, is that bannister thatfor that they don´t roll to the river.

Olipa hauska ja virkistävä reissu, tein kivoja löytöjä niin Helmimeren puodista, Clas Ohlsonilta kuin Biltemastakin. Koskikeskuksen lankakaupasta löytyi mustaa merinosilkkiä, ja Aili Jokiselta pääsin ulos tyhjin käsin. Lankasaldo yksi kerä plus bambuinen virkkuukoukku.

I was in the short trip to Tampere and I found lots of nice things from beadstore and hardwarestores. And only 1 skein of yarn and bamboo crocheting needle.

5 kommenttia:

violet kirjoitti...

Vastaan entisenä tamperelaisena muutamiin kysymyksiisi;
juu, nuoriso totta vie ryyppää rannassa (ja vähän vanhempikin nuoriso), patsaan kädessä roikuu oravannahka ja patsaiden vehkeet ovat tuon kokoisia siitä kuuluisasta "häveliäisyyssyystä";-)

Sahrami kirjoitti...

Joo, Violet tietää.

Mutta kyllä ne vehkeet kutistuisi muutenkin, Tammerkoskessa on NIIN KYLMÄÄ vettä suurimman osan vuodesta!

katinkontti kirjoitti...

Naikkonen on Suomen neito, vappuna lakki, muulloin naku. Oravannahkaa kännyssää pitelevä on Kauppias. Pili on pieni varmaan kylmän sään takia, kyllä ne kesemmällä kasvaa ;-), jalat pojilla ovat sitäkin suuremmat. Kännäily tapahtuu lähinnä toisella puolella Hämeenkatua, loivempi rinne nääs. Siellä olisi neulojienkin määrä ensi lauantaina (sään salliessa) KIP:pailla, ja miksei myös kippailla.

Liinu kirjoitti...

En tiedä, kuka lie Väinö Aaltosella ollut mallina noissa patsaissa. Minun mummuni Kalle-eno oli mallina Tuomiokirkon Ruusuköynnös-freskossa.
Kaksi muuta Hämeensillan patsasta ovat Eränkävijä ja Veronkantaja. Ne kuvaavat pirkkalaisten ränkävijöiden historiaa. Vehkeet ovat muistaakseni komeimmat juuri Kauppiaalla. Paha sanoa, mutta luulen, että kuvassasi ovat Veronkantajan vehkeet...
kun minä olin nuori, juopoteltiin Frenkkellin piipun juurella, kosken rannalla kylläkin.

Karoliina kirjoitti...

Kuvan yläreunassa pilkottaa mielestäni Tampereen paras valomainos: Triumph - kruunaa kauneutenne. Ihana jäänne vanhoilta hyvilta ajoilta.
Kiva että viihdyit Tampereella.