2. joulukuuta 2005

Pieni neulahuovutuskurssi / Little needlefelting class

Tarvikkeet:
Villaa
piparimuotteja
vaahtomuovialusta (mitä paksumpi sen parempi)
huovutusneuloja (osta kerralla useampi, hajoavat helposti)

You need:

Wool
gingerbread moulds
foam pad (thicker the better)
felting needles (buy many, they broke easily)

Laita villaa tasaisesti muottiin, pistele neulalla. Kun villa jää kiinni alustaan, irrota, käännä ja laita takaisin muottiin, jatka pistelyä ja kääntelyä kunnes villa on kiinteytynyt kauttaaltaan kovaksi.

Put small amount of wool evenly to the mould, stick it with needle. When wool gets stuck in to foam pad, remove it, turn it upside down and continue sticking with the mould until the wool is felted.
Valmis sydänkuvio

Finished heart, it´s firm and tight.
Valmiilla kuvioilla saa helposti yksilöllisyyttä tavallisiin lapasiin, hattuihin, laukkuihin...
Kuvioita voi myös käyttää pehmoheijastiomissa, joulukoristeena, kirjanmerkkinä, joulukorteissa, rintakoruina, you name it!

Laita lapasen sisään pieni pala vaahtomuovia. Kiinnitä sydän aluksi muottia apuna käyttäen lapaseen. Kun kuvio on kunnolla kiinnittynyt voi muotin poistaa.

Use felted figures to decorate mittens, hats, bags, as bookmarks, christmas tree decorations, at cards, you name it!
Put a little piece of foam in to the mitten and attach the heart to mitten. I use mould to prevent edges from spreading. Remove mould when heart is properly attached.

Pienet epäsymmetrisyydet saa helposti piilotettua lisäämällä koristekoukeroita sydämen ympärille. Ja eikun pakettiin!

Little asymmetries can be hidden with ornaments. Wrap it baby!

Neulahuovuttamalla ihan pienetkin lapset voivat tehdä tosihienoja juttuja. Olisittepa nähneet ne ötökät jotka eilen syntyivät askartelukurssilla, onneksi niin hurjia otuksia ei oikeasti ole olemassa. Tässä tyttären kaalimato ja leppäkerttu joita äiti hieman lisähuovutti avuksi.


My daughter made these, she likes needlefelting and we made much fearsome looking bugs yesterday at the craft class. I had to help just a little with finishing these.

9 kommenttia:

Judy kirjoitti...

Those are cute! So you just felted the hearts onto the mittens? They don't fall off??

Sandra kirjoitti...

So, so lovelly! Great job!

Ziina kirjoitti...

You must felt them really thight and I would recommend handwashing. But they don´t fall off:)
Sandra: Do they sell felting needles in Croatia?

Ninni kirjoitti...

Ihanat hanskat! Et viitsisi tehdä mulle tuollaisia puna-mustia sopimaan mun talvitakkiin? Musta tuntuu, että mä en tänä talvena ehdi neulomaan itselleni mitään, joten tilailen neulojatovereiltani;) Jos huvittaa niin pistä meiliä: ninni@ninninpinni.com
Maksan kyllä käyvän hinnan.

mursuliina kirjoitti...

huovutuksesta kiinnostunut, mutta asian suhteen täysi uuno täällä kiittää kivasta ja helpohkolta vaikuttavasta ideasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hips,
Olen juuri hankkinut elämäni ensimmäiset huovutusneulat ja tökkinyt sormet verelle koristeita hahtuvapöksyihin. Tuo vaahtomuovi alla auttaa tähän varmasti.

No, todelliseen asiaa... Olen pohtinut, että miten onnistuu neulahuovutettu kuvio pesukonehuovutettaviin lapasiin ennen huovuttamista. Eli tekisin lapaset kuviointeineen valmiiksi, mutta jättäisin huovuttamisen lahjan saajalle. Hänellä on niin isot kädet, etten osaisi huovuttaa sopiviksi. Varmaan pitäisi huomioida, että neule kutistuu enemmän pituudesta kuin leveydestä. Miten käy neulahuovutetun osan?
-Minni

Ziina kirjoitti...

Tää Minnin kysymys pisti kyllä totisesti pohtimaan ja mietintämyssy veikkaa ettei hyvin käy. Todistakaa että olen väärässä, mutta luulen ettei kuva pysyisi kovin hyvin kiinni. Kokeile neulahuovuttaa koetilkku ja pese se niin näet miten käy. Tai toinen vaihtoehto: isokätiseltä voisit pyytää käden ääriviivakuvan jonka mukaan tekisit lapasen. Tai kokeile kirjoneuletta koetilkkuun.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, veikkaan, että tulee suttua. Tarkoitus oli tehdä "koristekiemuroita" eikä tuollaista erikseen huovutettua "mönttiä" kuten sydän sinulla lapasissa. Kuviokin olisi ollut King Arthurin vaakuna eli lohikäärme ja sen suhteuttaminen eri suuntiin eri tavalla kutistuvaan neuleeseen. Huh! Kaipa pelkkä mustakin voi olla kaunista. Ehkä kuitenkin kokeilen.

-Minni

MysteryKnitter kirjoitti...

*gasp* Tyrmäävän upeita! *faints*