14. marraskuuta 2005

Myrskytunnelmissa / Getting stormy

Räntämetallissa kuulemma tapahtui kummia, ja minä en huomannut mitään. No, se siitä.

Isänpäivä meni ja isät jotka saivat sukat, olivat niistä iloisia. Jos mietit neulottua joululahjaa miehelle niin sukat yleensä kelpaavat kaikille.Koon 43 sukkia on vain niin tylsä tehdä, mutta esim. hyvää elokuvaa katsellessa se teräosa valmistuu ihan huomaamatta.
Nämä sukat ovat ihan itselleni, lanka on paikallista angoravillaa ja kuvio on napattu Interweave Knitsin kesänumerosta, padded footlets tai jotain. Angoralanka on superlämmintä mutta kutitti naamaa neuloessani.

Postipoika kiikutti kotiin HP:n kopio-skanneri-printterimasiinan (hankittiin se jotta voisimme valokopioda takapuolemme, erotiikkaa ei noin pienen koneen päällä voi harrastaa) sekä knitscene-lehden. Lehdellä on nettisivutkin , siellä voit tutustua lehden malleihin. Jotenkin tämänkin lehden mainokset olivat mielenkiintoisin osa. Jos ideoidut mainoksista, niin piipahdapa tilaamaan Patternworksin sivuilta ilmainen katalogi, siitä saa ideaa jos jonkinmoista.

Fathers Day is gone and fathers liked their socks. I like my socks, they´re knitted from angorawool and very warm. Idea came from IK summer 05 issue.
I received today an issue of knitscene, check out their website. The best part of that mag was it´s ads, and if you´re like me and got inspiration from ads, you could order a catalog from Patternworks, it´s free.

Susanna oli neulonut vinoon 1o1n neuletta.
Toinen vaihtoehto on neuloa tälläistä turkkilaista ribbiä, aloituskerroksella neulotaan sileää oikeaa, seuraavilla kerroksilla neulo *langankierto, 2 o yhteen*, toista kerroksen loppuun. Jatkossa siirrytään aina pykälän verran oikealle, jotta langankierto tulee aina ennen edellisen kerroksen langankiertoa ja ribbi kiertyy oikeaan suuntaan. Vielä en ole keksinyt järkevää tapaa kaventaa tätä neulosta, mutta suunnittelen sitä vielä.

Susanna has knitted slanting rib. I have here another version, it´s called turkish rib. Basicly you just knit *yf, k2tog* all the time, if working on round. Every following row starts _before_ last rounds yf, so that you´ll get rib like above.
It´s stormy outside and I don´t have to go there.And washingmashine got broke yesterday and the repairers don´t answer their phone.

Onneksi myrskyää, ei tarvitse mennä ulos. Ja pesukone hajosi eilen (taas) ja korjausfirma ei vastaa puhelimeen (tietysti). Älkää ostako UPOa! Pakastin on korjattu kerran, pesukone kohta kahdesti ja mikron ovi ei aukea kunnolla. P***aa mitä p***aa.

6 kommenttia:

KatjaL kirjoitti...

Me ostettiin halvin UPOn pesukonemalli 11 vuotta sitten, kerran on käynnistysnappi vaihdettu ja hyvin pelittää edelleen.Sulle on tainnu osua kaikki maanantaikappaleet:)

Ziina kirjoitti...

ja meillä edellinen upo-pesukone kesti reilut viisi vuotta ennenkuin hajosi ja vaihdoimme tuohon uuteen joka on takuuaikana hajonnut jo kaksi kertaa. kyllä ne tehtiin paremmin 11 vuotta sitten, nykyään ei voi suositella tuota merkkiä

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä UPO:sta! Meillä on ollut kaksi Upo-pesukonetta. Molemmat hajosivat juuri takuuajan umpeuduttua, melkein päivälleen. Kolmatta ei enää tullut. Tuli Bosch joka on pessyt monta vuotta kuin unelma.

Luulen että kyseessä ei ollut maanantaikappale kerta kaks vaan laatu on heikentynyt.

Tuulia kirjoitti...

nyt kaipaan tarkennusta: minkalaisella neulontatekniikalla saa langan kutittamaan naamaa?? :D

Meilla on ollut AEG:n kone 5 vuotta (Suomessa siis). Ei minkaanlaista valittamista. :) Vaikka sanovatkin etta kaikki vehkeet tulevat samalta tehtaalta, eri merkki kyljessa vaan.

lagomochnormal kirjoitti...

Absolutely beautiful socks! I hope you were safe from the storm.

Ziina kirjoitti...

Tuulia: heinäallergiani ja pöllyävät pupunkarvat saavat naamankin kutisemaan, kokeileppa joskus neuloa wanhanajan lankaa niin näet.
Ja pesukoneista vielä, soitan ensi kerralla huoltoliikkeeseen ja kysyn heiltä mitä he suosittelisivat.

Emma: The storm went by, just a little trees went down and there were some blackouts, nothing really bad. I heard that some swedish fishermen died, :(