12. syyskuuta 2005

Mun kasa on nyt sun kasa / Enormous heap of iron

Miehen kanssa vähän siivosimme paikkoja ja tässä ei ole edes puolet rautaromusta (yht. 2600kg) joka lähti kiertoon. Mun kasa on nyt meidän kaikkien kasa.

My hubby and I cleaned the outbuildings and this is not even half of the 2600 kilos what went to scrap yard.Miten niin en olisi Ihmenainen, siivosinhan tämänkin ja ihan itte. Ei tartte auttaa. Näkisittepä mitkä mustelmat sain, kolmelokeroinen rautapatterikin osaa olla aikast painava.

I´m a Wonderwoman, I cleaned this whole heap by myself. No need to help me, I like it heavy.


Paholaispoika autteleekin tässä isäänsä navetan syöttöpöytien purkamisessa. Tilaan tulee työpaja jossa ehkä jonakin päivänä minä ehdin kunnostamaan huonekalujani. Muutamia tuoleja, piironki, pari puusohvaa, pulpetti, löytyisihän noita...

Devil boy here is helping his father with the cowhouse, some day there will be a workshop. Maybe I could repair some of my old furnitures there, couple of chairs and armchairs, cabinet and tables...


Tässä hämäräperäinen kuva kylppärin valmiista seinistä. Olisimme saunoneet jo eilen jollei joku olisi hajottanut vesijohtoputkea...

This is gloomy pic of out bathroom, we could have used it yesterday but some man broke that water pipe. No sauna or shower until it´s fixed:(

Tykkään tästä lattiasta kovasti, vaikka oli kova homma saada se valmiiksi. Miten voi yhdessä kylpyhuoneen kaakeloinnissa mennä pari viikkoa, taitaa perhe-elämä haitata työntekoa. Neulomistakin on tapahtunut ja varsinkin lankojen ostoa, pussi kirjavaa ainoa, ja kaksi pussia samos lollipoppia tarttui matkaan. Saa nähdä koska niistä ehtii jotain neulomaan.

I like this floor althought it took over a week to tile it. The whole bathroom tiling tooked over two weeks to get finished, my family seems to bother my working.
I have even knitted a bit and bought much yarns, we´ll see when I have time to knit them.

Lopuksi pieni saumauslaastivertailu:
Mapei-laasti 25 kilon säkki, edullinen, käyttöaika 8 h, mukava käytössä mutta istuu tiukassa kaakelissa kun pitäisi putsata pois.
Mira-saumauslaasti, 25 kiloa, käyttöaika 8 h, helpommin poispestävissä, suosittelen.
Vetonit pikasaneerauslaasti, 5 kiloa, käyttöaika 30 min, kuivuu todella nopeasti. Mosaiikkiaskartelijoille ja pieniin laatoitustöihin voisi suositella, lattiakaakeloinnissa ym. käytössä turhan nopeaa.

9 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Voi kun näyttää hyvältä sun kaakeloinnit!

Ziina kirjoitti...

psst, jos mahdollista niin kannattaa nakittaa joku mies tekemään kaakeloinnit, on se vaan niin ikävää hommaa

AnneV kirjoitti...

Hetkinen, minkäslaisia vitamiinejä ja muita lisäravinteita sä syöt? Kannattaisko tehdä mainosdiili jonkin luontaistuotekaupan kanssa?

Kati E kirjoitti...

Missä välissä sä teet noita kaikkia juttuja? *huokaus*

Sandra kirjoitti...

Wow, You are Wonder Woman! It is wonder you manage to edit new post!

You son is so cute!

Ziina kirjoitti...

Anne:Sipseissä, punaviinissä ja karkeissa on salaisia lisävoimia. Kati:pakko tehdä kun on ainoa joka on kotona

Ziina kirjoitti...

Sandra: My devil son is at his best when he sleeps, dear daughter too. Did you get my mail yet?

nanna kirjoitti...

Woo, todellakin ihmenainen! Kaakelointi on muuten kivaa (paitsi kaakeleiden leikkaus). Mun edelliset kaakeloinnit meni tosin uusiksi, kun 2 kk kylppärin valmistumisen jälkeen yläkerran naapuri käytti suihkua, vaikka sillä oli kylppäriremppa meneillään (ei kaakeleita, ei eristeitä). Ja voi vaan kuvitella, minne ne vedet meni...

AnneV kirjoitti...

Hmm. Punaviiniä olet ehkä nauttinut vähän ennen kuin noi rautaromut on pitänyt siirtää. Ja lähteehän ne liikkeelle, örkele.

Pitäisköhän avata tänä iltana kotona pullo ja katsoa miten se vaikuttaa? Tod.näk. mä kyllä vaan sammuisin sohvalle noin puoli tuntia sen jälkeen kun olen tullut kotio ja jäis ne vähäisetkin järjestelyhommat hoitamatta.

Asiasta kymmenenteen: meillä kerätään tavalliset talousjätteet kaks kertaa viikossa ja kierrätyspaperi sekä pakkausjäte vain kerran viikossa. Joka jätesortti laitetaan omanväriseensä muovisäkkiin ja jätetään sitten kadun varteen odottamaan, että kunnan miehet hakis ne. Jos laittaa vääränä päivänä säkin ulos, voi saada sakot.

Voin vaan näin sinkkutalouksien edustajana kertoa, että pakkausjätesäkin täyteen saaminen kestää aikas pitkään... Ei oo myöskään kiva säilytellä kotonaan jotain tyhjiä haisevia maito- tai tonnikalasäilykepurkkeja viikkotolkulla niin että sais säkin edes puolilleen. Mutta en myöskään halua laittaa niitä yleisjätteen sekaan, kun ne kuiteski on tarkoitettu kierrätettäviksi.

Tämmöinen jätepoliittinen katsaus tällä kertaa.