17. elokuuta 2005

Pari yötä

uudessa kodissa on jo takana, päivät ovat yhtä hullunmyllyä ja kiitämistä uuden ja vanhan kodin välillä. Kaikki on muuten ihan ok mutta uuden kodin kaivon vesi osoittautui tutkimuksessa (94e) juomakelvottomaksi ja kaivon korjaus ei onnistu eikä kannata. No, eipähän ole kylppäriremontilla sitten niin kiire :)
Porakaivoa odotellessa
Ziina

4 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

Otan osaa vesiongelmaasi, ikävää tuollainen. Kannattaa heti selvittää onko teillä mahdollisuus saada talon myyjältä hinnanalennusta. Yhden eläkkeellä olevan tuttavapariskunnan porakaivon vesi maistuu aivan homeelta, itse eivät olleet huomanneet sitä lainkaan. Neuvoimme selvittämään asian ja viemään veden tutkittavaksi, mutta heistä se tutkimus maksoi liian paljon! Kuitenkin on terveys kyseessä ja ko. henkilöillä ei todellakaan ole rahasta tiukkaa!

Sahrami kirjoitti...

Minkälainen käyttöhistoria ko. kaivolla on? Minkälaisia ovat lähiseudun muiden kaivojen (myös paorakaivot...) vesi?
Pitkään käyttämättömänä olleen kaivon vedenlaatu voi heikentyä.
Onko kaivoa puhdistettu koska viimeksi? Entäpä kaivonrenkaiden kunto, olisiko routa väännellyt...?

Itse en (no, riippuu tietenkin siitä, MITÄ vedestä on löytynyt) ihan heti menisi kauan käyttämättömänä olleeseen kaivoon heittämään kirvestä, vaan tekisin ensin tuon perusrempan, eli tyhjennys, pesu ja pohjan tarkistus. (olen ollut koko ikäni kaivoveden varassa, useammanlaisesta vesiongelmasta on kokemusta)

Valitettavasti voin pelotella, että porakaivo ei ole se onni ja autuus välttämättä. Meilläpäin tietyllä alueella porakaivot ovat käyttökiellossa liian korkean arseenipitoisuuden takia (syöpävaarallinen aine), sinne ei saa kunnallista vesijohtoa, joten on sitten kaivettu uudestaan perinteisiä kaivoja...

Tiina kirjoitti...

Te pääsitte jo muuttamaan, kivaa. Kaivojuttu taas ei kuulosta kovin mukavalta, toivottavasti saatte vesijutut kuntoon.

Kati E kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Toivotaan, että vesihommat ratkeavat.